Budapest közlekedése úgy 5000 kilométer úthálózaton zajlik, amiből 3322 kilométeren valamilyen tömegközlekedési eszköz is jár. Azt eddig is sejtettük, hogy óriási feladat egy főváros tömegközlekedésének megszervezése és zavartalan működtetése. Most meg is nézhettük, mi és hogyan történik a BKK irányítóközpontjában, ahonnan mindent látnak és bárhova oda tudnak szólni.

Budapesten 4 metróvonal, 280 autóbusz-, 35 villamosvonal működik, amelyek összesen 43 ezer darab végállomásról elindulást hoznak össze naponta. Ehhez 24 óra alatt úgy 2200 jármű kell, amelyekből egyszerre akár 1800 is jelen lehet az utakon. Igen, ez pontosan ennyi járművezetőt is igényel, akikkel folyamatos kapcsolatot tart a központ. Többek között ez történik itt, a Szabó Ervin téri BKK diszpécserközpontban. 

Igazából innen irányítják Budapestet 1

Mélygarázs helyett óvóhely található az épület alatt

Mi is az a BKK Futár? 

Nem, nem az, aki a pizzát hozza, bár kétségtelen, hogy az is nagyon hasznos. A Futár – Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer – egy integrált közösségi közlekedési informatikai rendszer, amely európai uniós forrásból készült el, és Budapesten 2014. október 1-jén adták át. Az átlag közlekedőnek ebből leginkább a Futár alkalmazás lehet ismerős, ami talán a legjobb dolog, ami a tömegközlekedésben az elmúlt években történt.

Aki mégsem ismerné, ez egy utazástervező applikáció, amivel könnyen és gyorsan tervezhető a tömegközlekedéses utazás. Akár átszállással is, megbízható várakozási, átszállási időkkel. Igazán jó benne, hogy élő adatokkal dolgozik, az alapján jósolja a menetidőt, tudja, valóban mikor jön a kinézett járat, sőt a jármű azonosítója/rendszáma, típusa, kialakítása – alacsony padlós-e –  is kiderül a térképről. 

Igazából innen irányítják Budapestet 2

Készül a rádiós közlekedési hír

De ennél jóval többet tud ez a rendszer, innen vezérlik a járművek fedélzeti kijelzőit, és a közterületi, megállókban, aluljárókban található kijelzőket, itt töltik fel adattal a BKK FUTÁR, illetve a BKK Info alkalmazást, posztolnak közlekedési témájú bejegyzéseket a közösségi és elektronikus médiában. A diszpécserközpontban pedig a járművezetőkkel tartják a folyamatos kapcsolatot.

Mi ez az épület?

A BKK diszpécserközpontja és a Futár lelke a Szabó Ervin téren található, amire biztos emlékszel, hacsak egyszer is láttad. Főleg az alsó szint falainak díszítésére használt ezernyi kis fémtükör emlékezetes, mint sok sok apró, kifordított Moszkvics dísztárcsa.

Igazából innen irányítják Budapestet 3A mára megkopott fényű, de a maga korában igen modern épület alapozását 1974-ben kezdték, és eleinte csupán az M3-as metróvonal forgalmi és energiavezérlő központjának, illetve a Kálvin téri metrómegálló áramátalakítójának elhelyezésére szolgált volna. Ez aztán nem teljesen így valósult meg, mert már a tervezés fázisában tovább gondolták az épület funkcióját, és a másik két metróvonal vezérlését is itt kívánták elhelyezni, de végül aztán az összes központi koordinálást ellátó és műszaki egységet bezsúfolták a hétszintes épületbe, ami így egyszerű diszpécserház helyett egy komplett fővárosi forgalomirányító központtá vált, ami magában foglalta a már említetteken túl a BKV teljes felszíni forgalmát ellenőrző és irányító részlegét, a rendőrség közúti forgalmat ellenőrző-irányító szervezetét, a különféle berendezések műszaki üzemeltetőit, és többek között a Fővinformot is.

Igazából innen irányítják Budapestet 4

Bár alig látszik, de egy csinos Unimog tolja a betont a padlóhoz. Fotó: Fortepan/Uvaterv

Az épület teherhordó elemei 50×50 centiméter keresztmetszetű vasbeton tartópillérek, a szintek 10 cm vastag beton födémét pedig acél tartószerkezet hordozza. A szinteken mindenhol álmennyezet és álpadló található, utóbbin nagyon fura járni, minden lépésnél döng, mintha a Millenium Falcon csempészrekeszei fölött lépdelnénk, csak itt csempészáru helyett milliónyi kábel kígyózik a cipőtalp alatt. Sokkal inkább ipari, mint irodai környezet ez. 

Igazából innen irányítják Budapestet 5

1977-ben így nézett ki a BKV Forgalomirányító Központban a 3-as metróvonal első szakaszának energiaellátását biztosító vezérlőterem – Fotó: Fortepan/Uvaterv

Régen a végállomásokon lévő telefonokkal tartották a kapcsolatot a járművezetőkkel, ma már bármilyen rendkívüli forgalmi eseménynél üzenettel, vagy akár élőben is tudnak kommunikálni a sofőrökkel. A 3 percnél nagyobb késéseket a vezetőknek jelenteniük kell, de nemcsak a lassabb, hanem a meghatározott menetidőhöz képesti gyorsabb haladás is probléma, bár ezt egyszerűbb orvosolni.

Igazából innen irányítják Budapestet 6

A kék késik, a piros siet, a zöld rendben van

A BKK szuperképessége, hogy van azonnal bevethető helyszíni forgalmi zavarelhárítójuk is – szirénázó, kék villogós, jellemzően fehér Skodák -, akik fennakadásnál, balesetnél pillanatok alatt a helyszínre érnek és amellett, hogy értékes információval látják el a diszpécsert, aki ennek fényében tud okosan, az utasok számára a legkedvezőbben dönteni, hogy milyen eszközökkel oldja meg a problémát, sokszor még magát a fennakadást is meg tudják szüntetni. Elég egy olyan balesetre gondolni, amiben a BKK járművei ugyan nem érintettek, de mondjuk a villamossínen dekkol a két autós. Ilyenkor – ha nem történt személyi sérülés, és egyéb nehezítő körülmény sincs akkor – a BKK zavarelhárító akár a helyszínelést is elintézheti, hogy minél hamarabb visszaálljon a rend.

Igazából innen irányítják Budapestet 7

Szemenként két monitor

Mikor már kellően elborzadtunk, mekkora felelősség a forgalomirányítás, vendéglátónk felkísért a hatodikra, hogy élőben is megnézhessük, hogy megy a diszpécsermunka. Mindig hülye érzés munkájukat végző embereket bámulni, ez most sem volt másként. Az amúgy pazar kilátású teremben mindenki az asztalán lévő négy monitort bámulja, és/vagy telefonál. Minden egyes munkaállomás úgy 70 darab jármű mozgását figyeli, ellenőrzi, irányítja, ami átlagosan 12 vonal között oszlik meg. Persze vannak kiemelt vonalak, mint például a 4-6-os villamos, amit egy ember visz, és mást már nem is kap mellé.

Igazából innen irányítják Budapestet 8

450 kamera képe segít a döntésben

Van ember a 450 darab forgalomfigyelő kamera képeinek szemmel tartására, a terem sarkában pedig maga a diszpécserek atyaúristene ül, aki a kapott információk alapján eldönti, hogy egy váratlan forgalmi helyzetben milyen eszközhöz nyúljon, – pótlás, terelés stb. -, hogy ne omoljon össze az egész rendszer. Ha legközelebb magadban morogsz, hogy hol késik már a pótlóbusz, biztos lehetsz benne, hogy a diszpécser már tud róla, és rég úton van feléd a segítség. Csak lehet, hogy a város másik feléből kell elérnie hozzád.

Igazából innen irányítják Budapestet 9

Itt épp vége felé tart egy útban lévő autó eltüntetése

Tagadhatatlan, hogy ez a leglátványosabb munkahely a BKK központban, de emellett még ezernyi más feladatot is végeznek az épületben. Itt készülnek a járműveken hallható, előre felvett szöveges  tájékoztatók – csupán a 3-as metróra szánt egyen szövegek 77 oldalnyi mennyiséget tesznek ki -, de saját stúdióban készítik a 11 különböző rádiónak szánt, naponta 80 alkalommal elhangzó közlekedési híreket is. Évente 1200 Facebook poszt, 3600 BKK Info bejegyzés kerül ki az itt dolgozók kezei alól, átlagosan évente 7000 közúti közlekedési változásról számolnak be, 11 ezer hírlevél és 25 ezer rádióadás készül itt.