Tudtad, hogy az autóvásárlások 75 százalékában a nő dönti el, hogy milyen autó kerül végül a garázsba? Szóval lehet apának bármilyen elképzelése, végül úgyis az lesz, amit anya szeretne. Ahogy egy korábbi felmérés kimutatta: mindegy, hogy háztartásbeli, alkalmazott vagy vállalati vezető, a modern nők befolyással vannak a férfiak döntésére autóvásárlás terén is.

Tisztában vannak ezzel az autógyártók is, ezért készítenek olyan modelleket, amelyek könnyedén elcsábítják a gyengébbik nem képviselőit. Az új Ignis pont ilyen, legalábbis a Suzuki szerint.

Hogy ennek utánajárjunk, elvittünk három harminc év körüli nőt, Enikőt, Gabit és Katát egy Suzuki-kereskedésbe, ahol alaposan szemügyre vehettek több Ignist is, és neten összekonfigurálhatták a hozzájuk legjobban passzoló kisautót.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival 1

Kattints a képre és megnézheted a lányok kalandját az új Suzukival

Az első benyomás egybehangzó volt, mindhárman “csajos autóként” aposztrofálták az Ignist, különösen szemből tetszett nekik a morcosan aranyos tekintet. Emlékeztek, hogy milyen volt az előző generáció, de semmilyen hasonlóságot nem véltek felfedezni a két autó között, a nevén kívül. Ehhez képest az előző modell egy szürke kisegér volt, mondták.

Az új Iginisre viszont mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy szürke, hiszen számos színkombináció közül választhat a leendő tulajdonos. És ezt most szó szerint kell érteni, mert nem csak egyszínű, de kéttónusú karosszériával is elérhető a kocsi, ráadásul az utastér fényezett elemeinek variálásával fokozhatjuk az egyediséget. Meg is kértük a csajokat, hogy válasszák ki a netes konfigurátorból, hogy nekik melyik szín tetszik leginkább.

Gabi

Gabi az ásványszürkére esküszik

enikő

Enikő volt a legmerészebb, ő a korallpiros/fekete kombó mellett tette le voksát

Kata

Kata szerint gleccserfehérben mutat legjobban az Ignis

 

Milyen színekre gerjednek a magyarok?

Ha autót veszünk, a szín néha ugyanolyan fontos, mint a kiválasztott autó típusa.

Itthon az elmúlt években – egészen pontosan 2009-től – országszerte a szürke autók vitték a prímet. Minden megyében papírforma szerint alakult a lista, egyedül 2014-től figyelhető meg változás, amikor is a fehér elkezdte átvenni a vezetést. Persze nem mindenhol, vannak kitartó megyék is, ahol továbbra is ragaszkodnak a szürkéhez. Sajnos egy renitens szeglete sincs az országnak, ahol rajonganának a színes autókért. Kár.

De ez a trend világszerte változni fog, legalábbis a PPG Industries szerint, akik azt jósolják, hogy 2018-2019-ben ezek a színek lesznek menők:

 

7

A Suzuki erre teljesen felkészült, az Ignishez tíz színvariációt kínálnak

Akár ilyen vagány, kéttónusú színekből összerakott Igniseket is rendelhet a kedves vásárló:

szín ignis

Az utastérben is kétféle színvilág közül választhattak a lányok: borostyánsárga és ezüstszürke színekben érhetők el a díszbetétek. Mindhárman az ezüstöt választották, miután élőben is megnézhették a szalonban mindkét variációt.

D07_0460

Amikor bepattantak a kocsiba, az anyagminőséggel is elégedettek voltak, nem érezték úgy, hogy olcsó autóban ülnének, a sárga díszbetéteket találták túlzónak, ezért is választották a visszafogottabb ezüstöt. Volt egy probléma azonban, amire Kata, Enikő és Gabi is azonnal rávilágított, mégpedig az, hogy az anyósülésnél lévő napellenzőben nincs tükör. Bár ők is a kormány mögött szeretnek elsősorban ülni, de ha párjuk vagy barátnőjük vezetne, akkor is szeretnék ellenőrizni a sminket.

D07_0510

Igen, onnan hiányzik a tükör, de legalább a vezetőnek van

Természetesen előjött a női sofőrök egyik sarkaltos témája, a parkolás is: szerintük ezzel az autóval nem lehet gond. Segít a szabadidőautós jelleg, így a sofőr magasan ül, az ablakok sem kicsik, így rendesen kilátni, szépen be lehet tenni a szűkebb helyekre is az Ignist. Gyorsan azonosultak a kocsival, már arról beszéltek, hogy mennyire vagány, és egy feltűnő színben tuti mindenki őket nézné, ha közösen mennének vásárolni vagy kirándulni.

D07_0504

Kata kétgyermekes anyuka, aki rögtön kiszúrta az Isofix rendszert az hátsó üléssorban, és azt mondta, hogy szerinte kényelmesen elférne a két gyerekülés egymás mellett, és a kettő közé még csomagokat is lehetne pakolni, ha a csomagtartó kevésnek bizonyul.

D07_0514

Gabi a 260 literes csomagtartót is letesztelte. Valószínűleg jobban elfért volna, ha az üléseket lehatja

Végül megkértük őket, hogy tippeljék meg, mennyi lehet az alapmodell ára. Enikő 3,5 milliót mondott, Kata 2,8-at, Gabi pedig kerek 3,2 millióra lőtte be az árat. Enikő állt legközelebb a valósághoz, ugyanis az új Suzuki Ignis alapára 1,2 literes motorral, manuális váltóval, GL felszereltséggel 3 755 000 Ft. Kedvezményért viszont irány a szalon!