Kár, hogy nem emlékszem az ötlet eredetére. Rácz Tamás kolléga régi becsípődése, hogy szeretne áthajtani valamin az ementáliszerű lemezeiről híres platós Mazdájával. Főleg a látvány kedvéért, így szóba jött már szénabála, meg csomó puha, ártatlan, kellő lendülettel szétcsapható valami.

A megvalósítás egyszerű eszközei

A megvalósítás egyszerű eszközei

 

Ez az alapkoncepció törhetett elő valamelyik szerkesztőségi agyfacsaráson, és az ihletett pillanatban sikerült beilleszteni a 15. születésnapot ünneplő tematikába. Az áldozat egy rengeteg tejszínhabbal, könnyű tésztával készült torta lett egy hipermarket alsó polcáról, helyszínnek adta magát a tököli vezetéstechnikai pálya, innen már csak egy létra, némi damil, madzag, és kellő adag elszánt hülyeség kellett a végrehajtáshoz.

 

Felfoghatjuk közszolgálati feladatnak is, eddig valószínűleg kevesen vizsgálták a szélvédőn szétcsattanó torta baleseti kockázatát, mi viszont megtettük. Jelenthetjük, hogy a nagy sebességű találkozás leginkább egy gigantikus guanó becsapódására hasonlít, hangos, látványos, de veszélytelen. Tudjuk, értelme kevés volt, de azért a lassított felvételért megérte.

Szép kamaszkorunk felett örülve nem csak ezzel a szösszenettel készültünk. Múlton merengő anyagaink sorozatát ide gyűjtöttük, vannak éves visszatekintők, újra kipróbált első tesztautók, a nagy évfordulók elengedhetetlen kellékei.