Együtt érez a lemészárolt fenyőkkel?
Nem érdekel, karácsonykor fenyőillatra vágyom a szobában
1% ()
A pontyot jobban sajnálom
1% ()
Műfenyőt használok
1% ()
Nincs menekvés, ma így vagy úgy, de bele kell faragni azt a nyüves fát a talpba, majd feldíszíteni az összegabalyodott izzósorral, törékeny üveggömbökkel, szaloncukorral, habcsókkal, ki tudja mivel. 
Ha már csorba a konyhakés, gyantás a szőnyeg, van vágott és szúrt seb is, akkor pihenésképpen itt van pár videó, amin profik szadizzák a – kissé túlméretes – fenyőfákat. Egész hatékonyan. Ha végképp nem hagyja magát a karácsonyfának való, akkor tessék felé fordítani a monitort és végignézetni vele az alábbi, tanulságos, néhol művészibe hajló videókat. Mindet!
A favágónak manapság már nem is kérges a keze, legfeljebb a joysticktól nő néhány vízhólyag az ujjbegyére, ahogy a rettenetes fanyűvő gépet irányítja. Ezen a videón a kabinba is bepillanthatunk. Érdemes.
A technika itt kicsit más, nem láncfűrész, hanem csipesz vágja el a fatörzset. Gül Baba metszhette hasonló eleganciával szeretett rózsáit.

Jöjjön egy igazi nagypályás: a Tiger L870C nem sokat teketóriázik, egy marokkal két-három ordas nagy fát tép ki, mint Mari néni, amikor mezei virágot szakajt magának. Figyeljük meg, hogy egy-egy fa kivágása alig több 1-2 másodpercnél, nagyjából annyi, mint átlagembernek egy makacsabb pipacs letépése. Ijesztő.
A hódok példaképe. Igaz, ez nem fenyőt fogyaszt, de roppant látványos, ahogy egyszerűen megrágja, majd kiköpi az útjába kerülő fákat. 
Útszéli fenyvesek bikinivonalának kiigazításához ezt a szolid beretvát ajánlanánk jó szívvel. Néhol ugyan elég barbár módon mészárol vele a gépkezelő, de végül csak rendet tesz az árok menti csalitosban.
Végül egy happy enddel végződő filmecske, ahol a tanúvédelem szakemberei ugyan kikapják a tűlevelűt a földből, mint a sicc, de földdel együtt kosárkába teszik, és új helyen, új barátokkal kezdhet majd új életet.
És ugyanez, csak nagyobb méretben, itt szerencsétlen fát ugyanoda illesztették vissza, mint ahonnan kiásták. Viszont a filmből kiderül, hogy itt a munkagép el is tudja szállítani a kiemelt fát. Elképesztő ez is.
Bónusztrekk azoknak, akik közel negyedórás igazi férfimunkára vágynak. Láncfűrésszel, fejszével, ékekkel:
Közben gondolom a karácsonyfa is elkészült, nincs más hátra, mint helyes halmot képezni alá ajándékból, és várni az estét. Most már mi is ezt csináljuk.
Boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!