Négy nagy kategóriában lehetett nevezni

Négy nagy kategóriában lehetett nevezni

Négy nagy kategóriában lehetett nevezni


Immáron hatodik alkalommal hirdették meg Európában a Chevrolet pályázatát, aminek keretében művészeti szakos hallgatók mérhették össze szépérzéküket és kreativitásukat egymáséval.

A nemzetközi verseny célja a fiatalok alkotókészségének ösztönzése és a feltörekvő művészek, designerek támogatása pályafutásuk elején. A pályázat jelentős pénzjutalmat is biztosít a díjazottak számára: az első helyezettek díja több mint háromszázezer forint, valamint automatikusan kvalifikálnak az összeurópai mezőnybe, ahol még nagyobb jutalmak várnak a nyertesekre.

Könnyű volt idetalálni

Könnyű volt idetalálni

A győztesek komoly pénzdíjban is részesültek

A győztesek komoly pénzdíjban is részesültek

A győztesek komoly pénzdíjban is részesültek


A pályázatokat január elsejétől lehetett benyújtani négy nagy kategóriában: divat, film, fotó és grafikai alkotásokat várt a szigorú szakmai zsűri.

Ha esetleg nem jött az inspiráció, a maximum öt fős diákcsapatok kétnapos művészeti workshop keretén belül megoszthatták ötleteiket versenytársaikkal, valamit lehetőséget kaptak, hogy találkozzanak hazai és nemzetközi szakértőkkel. Ráadásul a Chevrolet Magyarország is megkönnyítette a hallgatók munkáját: díjmentesen biztosított autót a pályázatok elkészítéséhez, valamint idén először átvállalta a nyomtatási költségeket.

A múlt péntek esti ünnepélyes díjátadó gálára mi is kíváncsiak voltunk. Nem volt nehéz megtalálni a kiállítás helyszínét, a legújabb típusú sárga Camaro díszelgett a bejárat előtt, több más, régebbi Chevrolet-vel együtt.

Öltözékeken kívül fotóval, grafikával és filmmel lehetett pályázni

Öltözékeken kívül fotóval, grafikával és filmmel lehetett pályázni

Örültünk a C2-es Corvette-nek is

Örültünk a C2-es Corvette-nek is

Örültünk a C2-es Corvette-nek is


A designtermecske talán egy kicsit kicsi volt, a nagy tömeg miatt alig lehetett megcsodálni a plafonról függő képeket, a műanyag poharakkal egyensúlyozó pincérek is hamar feladták a pezsgőosztogatást, és inkább egy pulthoz költöztek. A pályázatok nézegetését kellemes zene színesítette, valamint a terem hátsó felében virtuálisan le lehetett fényezni egy Chevrolet-t egy kivetítő és digitális festékszóró segítségével. Ezzel főleg a kisebbek szórakoztak, hiszen ők nem is érték fel a képeket, így jobb híján festegettek.

A zene elhalkulása és egy éles hang a mikrofonból jelezte, hogy most következik az, amire sokan vártak: a díjátadás. Üdítően informális díjátadónak lehettünk szemtanúi, a műsorvezető hármas két férfi tagja nagyon lazára vette a figurát, rendesen odaszurkáltak a nyerteseknek: “Milyen eszközök álltak rendelkezésedre a pályázat elkészítéséhez? Semmi? Hát ez meg is látszott rajta!” “Nekem ez nem tetszett, de a többieknek igen, így került be az első három közé.” “Ha ezt nem így készítetted volna el, akár első is lehettél volna, de már késő.” A pályaműveket a falra vetítve is bemutatták, így azonnal képbe kerültünk, hogy mi tetszett, vagy éppenséggel mi nem, a zsűrinek.

Idén 101 éves a Chevrolet. Louis Chevrolet Svájcból vándorolt ki az Egyesült Államokba

Idén 101 éves a Chevrolet. Louis Chevrolet Svájcból vándorolt ki az Egyesült Államokba

Az oklevelek átadása után vacsora várta a nagyközönséget, majd pedig programokkal próbálták marasztalni a nagyérdeműt, több-kevesebb sikerrel. Nyolctól a Bélaműhely Könnyűzenekar és Sound Art Trip bemutatta legújabb hangkeltő eszközét, a Felnidobot a szabadtéri színpadon. (A zenekar jellegzetessége, hogy használt autó- és biciklialkatrészekből kialakított hangkeltő eszközökkel zenél.) Őket követte az amerikai indie-rockot játszó The Poster Boy, s mintegy aláfestésként a bpstreet csapat látványos fényfestéssel kísérte a bandát a Design Terminál falán.

A kiállítás 10 napig látogatható a főváros V. kerületében, az Erzsébet téri Design Terminálban, teljesen ingyenesen.

A győztesek kategóriánként:

Divat kategória
1. hely: Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia, Miovác Márton Zsolt
2. hely: Sipos Rebeka, Somi Blanka
3. hely: Fejes Krisztina

Fotó kategória
1. hely: Tóth Dávid
2. hely: Juhász Gergő
3. hely: Varga János

Film kategória
1. hely: Szigeti Árpád
2. hely: Kalászi Benjámin, Ertsey Donát, Filkor Gábor 3. hely: Cserta Balázs, Molnár Gergő

Grafika kategória
1. hely: Soós Borbála
2. hely: Jani Sándor
3. hely: Tiborcz Dávid