Kitűnik a tömegből: az új Mazda CX-5 elbűvöl vonzó megjelenésével, és új mércét állít a vezetési élmény, a környezettudatosság és a funkcionalitás terén.

A Mazda a vadonatúj CX-5-tel most első ízben jelenik meg az egyre népszerűbb kompakt szabadidőjárművek (SUV) kategóriájában. A CX-5 minden korábbi Mazda modellnél jobban variálható. Az ügyfelek szabadon állíthatják össze az általuk kívánt modellt: első- vagy összkerék-meghajtással, benzin- vagy dízelmotorral, új hatfokozatú manuális vagy automata sebességváltóval (SKYACTIVE-Drive). Az alapjaiban új fejlesztésű, sportos SUV nem más, mint az újgenerációs, sorozatgyártású Mazda modellek előfutára. Az új CX-5 ötvözi az innovatív SKYACTIV technológiát a Mazda új formanyelvével, a KODO-val, amelynek jelentése: “A Mozgás Lelke”. Dacol a konvenciókkal: megnyerő és merész külsejével, és a környezetbarát üzemeltetés terén messze kiemelkedő értékeivel a Mazda CX-5 kitűnik az szabadidőjárművek népes táborából.

CX-5 új SKYACTIV technológiával.

A SKYACTIV technológia valamennyi üzemanyag-gazdaságos megoldást magában foglalja: a Mazda új start-stop rendszerével (i-stop) ellátott, hatékony hajtásláncokat, a jobb aerodinamikai jellemzőket, a könnyebb, de ugyanakkor erősebb futóművet és karosszériát. A SKYACTIV motorok – a benzin és dízel motorok esetében egyaránt kiemelkedő -14:1 sűrítési arányukkal jelentősen javítják a járművek gazdaságosságát. A motorok a gyakorlatban akár 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, ezáltal akár 15 százalékkal több nyomatékot és teljesítményt nyújtva.

Az új CX-5 a Mazdákra jellemző kimagasló vezetési élmény mellett egyedülálló funkcionalitást és biztonságot is nyújt. A biztonság a fejlesztési szempontok között kiemelkedő szerepet kapott, így a CX-5 biztonsági felszerelések széles arzenálját kínálja: városi vészfékező rendszert, távolsági fény-asszisztenst, holttér figyelő rendszert és egy továbbfejlesztett sávelhagyás-asszisztenst. Ezek az izgalmas felszerelések egyértelműen a konkurencia fölé emelik a modellt. (x)

További információk!