Legújabb találmányunk a Szervizkönyv híre mára hetedhét határon túl jár. Megneszelték páran azok közül is, akiket mindannyian jól ismerünk, és autó nélkül nem igazán tudjuk elképzelni őket. Híres alakok, életünk részei, ikonként tekintünk rájuk. Ennél fogva természetes volt, hogy rákérdezzünk: ugyan miért csábító egy autós napló vezetése?

Kitt szállj ki a kocsiból!

Kitt szállj ki a kocsiból!

Kitt szállj ki a kocsiból!


Michael Knight – K.I.T.T

Eredetileg Devon beszélt rá, hogy nézzem meg a Szervizkönyvet. Feleslegesnek gondoltam, pajtival röhögtünk is a vén nagyfőnökön, de mivel legutóbb három tehenet ütöttünk el mikor SPM fokozatban bohóckodunk egy szombati viszkikóla parti után, inkább nem akartam ellenkezni.

Ahogy belevetettük magunkat rájöttünk, Devonnak csak akad sütnivalója, hasznos kis program ez. Már jegyezzük, mikor mekkorát ugrattunk Turbó fokozatban, és hogy mennyibe kerültek a Karral vívott csata javításai. Bonnie se bujkál már végeláthatatlan táblázatokat a kamion végében gubbasztva, a szervizkönyvet bárhonnan eléri az új mobiljáról, nincs géphez kötve ha a költségek naplózásáról  van szó. Ennek kiváltképp örülök, mert így könnyebben hívtam el vacsorázni, és gondolom sejtitek mi lett a vége, mikor kibuggyant mellkasom férfias dzsungele.


Kitt is teljesen rákattant, állandóan csak a vörös európai modelleket böngészi. Figyeli, melyiket mikor polírozták fel, és a legfényesebben lökhárítókra azonnal ráír, és meghívja egy közös olajcserére. Ahogy mondom, be nem áll a szája, állandóan hozzászól mindenhez: ez miért fogyaszt ennyit, az miért lett átalakítva gázüzemre, kész őrület. Még arra is rávett, hogy kárpit nélkül rakjak fel róla képeket, hátha megkívánja egy dögös rózsaszín Bentley.

Emmett Brown őrült tudós kusza gondolatai között vág rendet az online naplózással

Emmett Brown őrült tudós kusza gondolatai között vág rendet az online naplózással

Emmett Brown őrült tudós kusza gondolatai között vág rendet az online naplózással


Emmett Brown – DeLorean (átalakítva időgéppé)

Tudják, kicsit szétszórt vagyok. A tudósvér miatt, bevallom, a zsenit egy hajszál választja el az őrülttől. Ezért is kell egy átlátható rendszer, ezt pedig én a szervizkönyvben találtam meg. Már rég elemésztett volna az adósság, ha nem vezetem pontosan, mennyibe került a fluxuskondenzátor beszerelése, az autó átalakítása. A DeLorean amúgy is köztudottan szervizigényes, hol ez romlik el, hol az, most épp az önindító vacakol, de a havi keretből már nem tudok kiszorítani a javításra.

A szétszórtságomhoz a feledékenység is hozzátartozik, így nagy örömömre szolgált, hogy a szervizkönyvben beállíthatok különböző értesítési dátumokat, a legfontosabb határidőkhöz kapcsolódóan. Hozzáteszem ez nálam külön macera, mert van olyan levél, amit hiába állítottam be a jövőben, már csak a múltban fogom megkapni.

Ja és az üzemanyagköltség! Azt esetemben felettébb fontos jegyezni, mert a plutónium igazi úri huncutság, nem adják olcsón. Szerencsére a szervizkönyvben bárkit megkérdezhetek, nem akad-e esetleg valahol elfekvőben, a garázs egyik zugában. Tegnap vissza is írt egy kedves arab, és felajánlotta, hogy ad kölcsön. Kicsit bizalmatlan voltam, de mivel Volkswagen Transporterrel jár, rossz ember nem lehet.

A Duke testvérek főképp Bosco seriff bosszantására használják a szervizkönyv adta lehetőségeket

A Duke testvérek főképp Bosco seriff bosszantására használják a szervizkönyv adta lehetőségeket

A Duke testvérek főképp Bosco seriff bosszantására használják a szervizkönyv adta lehetőségeket


Luke és Bo Duke – Lee Tábornok (Dodge Charger R/T)

Nagyon jó kérdés ez, drága öcsém. Miért is használjuk a szervizkönyvet, ha abból Rosco seriff egyből tudja, mikor milyen trükkös kiegészítővel szereltük fel Lee Tábornokot? Pontosan ezért! Hogy bosszantsuk a vén lókötőt.

Azt nem tudja, épp merre csempésszük Jesse bácsi finom szeszét, de hogy mennyit adtunk el és mikor, azt mindig kiírjuk az üzenőfalra, hadd egye a méreg az öreget. A fogyasztást is jegyezzük, de csak a hecc miatt, Bo és én azon versenyzünk, ki tud több naftát elégetni Lee Tábornok kegyetlen erős V8-asát az erdei utakon hajszolva.

Thomas Magnum – Ferrari 308 GTS

Higgins, Higgins és megint csak Higgins. Ő az oka mindennek. Mindig ott figyel árgus szemekkel, mikor viszem vagy hozom a Ferrarit. Egyszerűen nem bízik meg bennem, és legszívesebben kutyakajaként tálalna a két dobermann Zeusz és Apolló elé délidőben. Állandóan jelentenem kell, hány mérföldet tettem meg a szigeteken és mennyit fogyasztott a Ferrari 308 GTS.

Már szinte az őrületbe kergetett, mire megtaláltam a megoldást. Ez pedig nem volt más, mint a Szervizkönyv! Lesheti, a kis bajszos diktátor mikor állok elé jelenteni. Nézze meg az Interneten!

Így már nyugodtan üldözhetem a rossz arcú gengsztereket, és farolhatok félig a fűre állva, a költségeket mobilról küldöm a szervizkönyvbe, Higgi bébi pedig sasolhatja a monitoron. Szerencsére így hamarabb tudja meg, ha esetleg két-három golyó eltalálta az olasz vasat, így mire hazaérek, lehiggad kissé, és nem akar középkori lovagkarddal felnégyelni.

Chewbakka – Millenium Falcon

Hroouaaawioauuraao rraiaarrraoau nuuaoaayr vuwou haoai wuaowaouu ruyooroaao. Wnoaoormooauau wuaouoa rriouaaovuaoou. Rvuoaoa ryauouowuoiaa wouyoraoaa rruuaauhuoa nuuooavoaa. Hvuaoaogaouuoo rroioaooruao huuuaoruaau woaauaanaoouoo huaaooivuuoaoa woaaa. Nhuaaoaoo raauarrayoaa rraaaauuu nroaaruuooa voaurouoooaoo haaaaoohauaoao: raoouohoaaou.

Hroouaaawioauuraao rraiaarrraoau nuuaoaayr

Hroouaaawioauuraao rraiaarrraoau nuuaoaayr

Megint több tucat vaskos érv, ami a szervizkönyv mellett szól, bár plutóniumot kevés eséllyel találtok, olcsóbb benzinkútra, segítőkész márkatársra és átláthatóbb költségvetésre könnyedén szert tehettek, ha most nyitjátok meg online autós naplótokat!