Mifelénk szokatlan időjárási jelenségről, az Egyes úton, Bicske és Herceghalom között kialakult porviharról számoltunk be pár napja. Magyarországon azonban nem csak a természet képes arra, hogy különös módon borzolja az autósok idegeit egy egyszámjegyű főúton. A hatóságnak is vannak erre módszerei.

Fejér megye 40-es limittel fogadja az utazót

Fejér megye 40-es limittel fogadja az utazót


Bár a viharos szélnek egyelőre vége, egy-egy széllökés ma reggel is fújt némi port az út fölé. A közlekedést ez már nem lassítja, 90-nel most gond nélkül lehet autózni az érintett egykilométeres szakaszon. Mivel azonban lehet, hogy lesz még nagy szél, helyeselném, ha a Magyar Közút, vagy akár a Rendőrség szép, nagy figyelmeztető táblát rakna ki: egyéb veszély, óvatosan!

Ehhez képest ősi magyar szokás szerint a Hatóság egy pár 40-es táblával intézte el az ügyet. Feloldó tábláról és a helyzet időszakos ellenőrzéséről persze nem gondoskodtak, így módomban állt leforgatni a következő, rettenetesen vontatott horrorfilmet.

Nézzék végig türelemmel, én is türelemmel autóztam végig a szakaszt:

Aztán, mire Pest felé tartva kicsit lemenne végre az ember vérnyomása, jön a következő tréfás táblakihelyezés. No comment:

A cikk linkjét elküldtük a Magyar Közútnak – ha válaszolnak, közzétesszük, mi a véleményük saját munkájukról.

Zárszó: a Magyar Közút válaszolt, a 40-es és 60-as táblákat napokon belül elvitték, csak a figyelmeztető tábla maradt kint.