Bezárja őket a fal, mivel nagyon közelre került

Bezárja őket a fal, mivel nagyon közelre került


Külső szemlélők számára úgy tűnhet, hogy végleges megoldást találtak az M5-ös autópálya bevezető szakaszánál lakók életminőségének tartós javítására. Néhány hónapja ugyanis elkezdték felhúzni a közel húsz éve ígérgetett zajvédőfalakat az út mentén.

No de nem is Magyarországon élnénk, ha ez simán menne. Ma reggel vált teljesen világossá, hogy ez nem mindenki számára lesz egyformán jó, sőt közel 400 ember gondolja úgy, hogy igen negatívan befolyásolja majd az életüket a fal.

A Határ út felé vezető oldalon ugyanis olyan közel vannak az épületek, hogy szinte a kapuk mellett lesz közvetlenül az örök sötétséget hozó fal. Szakértők szerint ezeken a területeken általában megnövekedik a bűnözés és a rongálás, ettől tartanak a lakók is.

A zajvédő fal miatt – fura ezt még így leírni is – a lakók lezárták a buszsávot és a külső sávot a Nagykőrösi út közepén.

A demonstráció szervezőjével, Lakatos Zoltánnéval beszélgettünk:

A Nagykőrösi út anno. forrás: wekerletelep.hu

És hogy még szebb legyen a történet, rendőrségi akcióról is beszámolhatunk a tüntetés kapcsán. A dugót elkerülendő, sokan választják a Wekerle telep párhuzamos utait. Ezt megneszelvén a rendőrök traffipaxokat vetettek be a 30-as zónában.

A rendőrök ráéreztek, hogy a dugókerülőkre viszont le lehet csapni