Újabb beragadt fékpedál, újabb halálközeli élmény. A katasztrófa ezúttal szerencsére elmaradt. Hol máshol történt az eset, mint az USÁ-ban.

Lejáratókampány?

Már az előző beragadt gázpedál esetén is rezgett a léc, de ez az újabb, a napokban megesett történetről már szinte üvölt, hogy semmi másról nem szól, csupán a Toyota lejáratásáról. A történet egyszerű. Ezúttal egy 61 éves boldog Prius tulajdonos vesztette el uralmát autója felett. Emberünk saját bevallása szerint egy előzés után elkezdett tovább gyorsulni. Ekkor jött a mentőötlet, felhívta a 911-et. Bravo!

Miért csak Amerikában történnek hasonló esetek...

Miért csak Amerikában történik ilyen?


Saját bevallása szerint a beragadt gázpedál miatt kezdett el gyorsulni, az autóval elérte a 94 mérföldes tempót. Segélykérő telefonjára jött is a vonal másik végén lévő tanult ember válasza: tessék kivenni üresbe az autót, aztán állítsa le a motort.

Valamiért ez nem jött össze neki, így az arra járó járőr megafonos utasításait követve a fékpedál taposásával bámulatos módon mégis sikerült lelassítani a Priust. Ötven mérföldes tempónál aztán a sofőr lekapcsolta a motort, míg a járőr elé hajtva szép óvatosan megállította a megbokrosodott járgányt.

Újabb gázpedálbaj – újabb Toyota-sztori 1

Videó a majdnem tragédiába torkolló szörnyű esetről!

Megkönnyebbülés, könnyek, függöny. A világ a megmenekült, ünnepeljük a hősöket. De elgondolkodhatunk azon is, hogy ilyen esetek miért csak Amerikában történnek?

Benne leszek a tévében

Benne leszek a tévében


Megoldás?

Esetleg a hírhedt mikrós figyelmeztetés példájára – nem használható macska szárítására! – négyzetméteres, rikító sárga matricákat is lehetne aggatni az USA-ban eladott autókra, ezzel a felirattal: “Ha valamiért elveszti uralmát a bonyolult működésű gázpedál felett, próbálkozzon a fékkel.

Nem nehéz eltéveszteni, ott van rögtön a gáz mellet. You can do it!”
Kínzó kérdés az is, hogyan lehet a világ vezető gazdasági, katonai hatalma olyan állam, amelynek polgárait tömegesen képes meggyilkolni egy beragadt gázpedál, vagy egy nem pontos méretű szőnyeg? Akik, ha meglódul alattuk az autó, telefonos segítséget kérnek, és nem a féket nyomják, vagy az automataváltó karját lökik ki üresbe? Hogyan lehet ilyen embereknek egyáltalán autót eladni? Hiszen ez mégiscsak veszélyes üzem. Kárt tehetnek másokban, magukban. (Szoktak is.)