B-osztály
B-osztály

Lejjebb hozzák neked a csillagot

Lejjebb hozzák neked a csillagot

B-osztály
A-osztály
A-osztály
B-osztály
C-osztály
C-osztály
E-osztály
Fotó megosztása:
A-osztály

A-osztály

A-osztály


A Merci – az Merci. Még a zöldségest is irigyeltük a maga korában, bár manapság jó viccelődni rajta. Mármint a kocsin, a 123-ason. Pedig aki ismeri, tudja, hogy az még ma is Autó. És akik ismerik a Merciket azok azt is tudják, hogy a 124 volt az utolsó igazi Merci.

Akik viszont nem ismerik, azoknak az újabb modellek is simán hozhatják azt az érzést amitől Merci a Merci. És most jött el az az idő ? valószinűleg kellett hozzá a jelenlegi gazdasági helyzet -, amikor még abból is lehet Mercis, aki eddig ezt nem gondolta volna. Természetesen egy újabb autóvásárlási akcióról van szó, melyet most a Mercedes kereskedések ajánlanak.

A cikk szerzőjének hüvelykujja gyakorlatilag odanőtt a magyar autópiac verőerére. Autóvásárlási tanácsadó rovatunk szakértője Kari, a TotalHitel munkatársa.

Náluk ugye különböző osztályokba sorolják a kocsikat, és mivel akciójuk több osztályon ível át – A-, B-, C-, E- és M ? az unatkozó háziAsszonytól (A) a városi Maffiózókig (M), bárki beosztályozhatja magát, csak a megfelelő autót kell kiválasztania, amihez most különösen kedvező feltételeket kínálnak. Gyorsan szaladjunk végig az osztályokon, de most ne az elhagyott pulóvereket keressük, mint az általános sulikban, hanem nézzük meg, mivel próbálnak meg Mercist csinálni Kovács úrból.

A-osztály

A-osztály

A-osztály


Az A osztályban az alapfelszereltségű A160 modellhez a korábbi nyolcszázezernél is több felár helyett alig kétszázezerért megkaphatjuk az Elegance vagy az Avantgarde kivitelt. Ülésfűtéssel és rádióval. Ez közel 76 százalékos kedvezmény az extrákra.

A B osztálynál tovább durvul a helyzet, mivel ott az eddig fizetendő nyolc és félszázezer forintot simán elengedik, így most ingyen jár a megrendelt új autóhoz a metálfény, az üléskomfort-csomag, az ülésfűtés, a ködfényszóró, a könnyűfém felni garnitúra, és a parkolást segítő rendszer. Hogy ez eddig is olcsó volt-e vagy épp most járunk annál az árnál amennyit ér – mindenki döntse el magának.

B-osztály

B-osztály

Azok a leendő Merci-vásárlók, akik rendelkeznek már autóval, és annak lecserélésén gondolkodnak, a C osztály akciója lehet érdekes. Itt is nyolcszázezer forint körüli a kedvezmény, csak ezt nem kifizetni nem kell, hanem ennyivel többért számítják be a használt autót. (Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mihez képest többért?)

C-osztály

C-osztály

C-osztály


De azt is kérheti a kedves ügyfél, hogy ne számítsák be többért, vagy ne is számítsanak be semmit, hanem ezt az összeget a zsír új C Mercijénél szervizszolgáltatásra szeretné költeni az évek során. Vagy csapják a kezdőrészlethez amennyiben hitelre venné meg Mercijét. És ha megveszi a C-t, akkor ingyen választhatja az Elegance vagy az Avantgarde kivitelt (rádióval, már megint) ami eddig majdnem egymillióba került. Nem a rádió, hanem ezek a felszereltségek.

Az E osztálynál már elfogyott a marketingesek kreativitása, mert az akció megegyezik a C osztályéval, annyi a különbség, hogy a használt autót egymillióval többért számítják be, vagy ezt az összeget lehet szervizszolgáltatásra váltani.

E-osztály

E-osztály

Egyértelmű, hogy a nagyobb méret nagyobb kedvezményt jelent. Az ML 350 CDI 4MATIC modellhez több mint két millió forintnyi extrát kap a kedves ügyfél, amit persze nem kell kifizetnie. A Sport Edition csomag tartalma Audio 20, CD-váltóval, média csatlakozó, bi-xenon fényszóró, antracit fa díszítő elemek, sötétített üvegezés, oldalfellépők, belső és külső sport csomag, 19 colos AMG könnyűfém keréktárcsa, továbbá metálfényezés, ülésfűtés és parkolást segítőrendszer, bla-bla-bla

Október 15-ig tart az akció, szóval ez nem annyira a hét vétele, hanem az elkövetkező heteké. Ősz közepéig érdemes tehát elballagni  csillagot látni.