Honvédségi gyorstalpaló

Két magyar szépségkirálynő felkészítésében vett részt a honvédség, akik a 2010-es Budapest-Bamakón állnak rajthoz egy Volkswagen Touareggel. Egyikük Serdült Orsolya, a Miss World Hungary győztese, Budai Zsuzsa, a Miss Universe Hungary döntőjében találtatott a legszebbnek.

Arra lesznek a feladatok - mondja Isaszegi vezérőrnagy úr

Arra lesznek a feladatok – mondja Isaszegi vezérőrnagy úr

Arra lesznek a feladatok, benne a közelharc 


Miss Világ és Miss Világegyetem felkészülését a honvédség szentendrei kiképzőközpontjában és a csobánkai harcászati gyakorlótéren követtük nyomon.

Bár a hadseregben dolgozik annyi hölgy, hogy a férfitársaságban túldúsuló tesztoszterontól ne hulljon ki a katonák haja, ez továbbra is keményen férfiszakma. Az ivararány alapján nem meglepő, mekkora látványosság volt a két szépségkirálynő megérkezése a bázisra.

Hererúgás helyett lágyékütés

Nem hiszed el hogy leverek egyet?

Nem hiszed el hogy leverek egyet?

Nem hiszed el hogy leverek egyet?


Bemelegítés után a bájos hölgyek gumi gyakorlógránátot hajítottak, futottak, majd közelharc-oktatásban vettek részt. A tökönrúgás helyett a lágyékütést javasolta a kiképző, kombinálva egyenes torokütéssel, majd gyomorba térdeléssel. Hatásos kombináció.

Budai Zsuzsa kézigránát-hajításban remekelt, Serdült Orsolya lajhármászásban csillogtatta meg eddig rejtett képességeit. A lányok ugyanazokon az akadályokon gyakoroltak, ahol a valódi katonák, le a kalappal előttük!

Egy félköríves ütés

Egy félköríves ütés


Felvételek a katonai tornaóráról. Lajhármászásban is!

Mire jó a diffizár?
Tudnak bánni a dzsippel terepen

Tudnak bánni a dzsippel terepen

Tudnak bánni a dzsippel terepen


Mi azonban az esemény autós része miatt jöttünk, amelyre a csobánkai tankpályán került sor. A szépségkirálynőknek először tesztlapot kellett kitölteniük a sajtóeseményt megelőző felkészülés alapján a differenciálzárak és az osztómű működéséről, a mélyebb gázlók leküzdéséről, a terepen és utcán használatos guminyomásról.

Touareg 3.0 TDI lesz a bamakói autó

Ez követően ültek be egy V10-es Touaregbe. Kicsit furcsa volt, hogy egy bőrüléses, 94 ezret futott, ráadásul V10-es TDI-vel akarnak nekivágni Afrikának, de a fotókon látható autó átmeneti megoldás. Csak a hétvégi Budapest-Makó felkészülési futamon használják a lányok.

Hová lett a tízhengeres TDI?

A  V10-es dízelmotor túlerejét nem sokáig bírja a váltó, ezért a Phaetonban és a terepjáróban is rég kivették a gyártásból. Egyszer a tízhengeres turbódízel Touareg tesztautóval én sem jutottam messzebbre Budapestről Székesfehérvárnál, ahol vészprogramba kapcsolt a váltó és az üres, a rükverc illetve a 3. fokozat között lehetett választani. Az ötliteres motor brutális, 750 Nm-re korlátozott nyomatékáról annyit, hogy hazaérve hármasban is szinte alapjáraton lehetett parkolni vele a mi igen meredek utcánkban.

Átmeneti autó a V10-es Touareg, az övék hathengeres TDI lesz

Átmeneti autó a V10-es Touareg, az övék hathengeres TDI lesz

Átmeneti a V10-es, 3.0 TDI a végleges autó


Még idén megérkezik a lányok tényleges bamakói autója, egy háromliteres Volkswagen Touareg TDI. A széria terepjárót többek között alu haspáncéllal, speciális felnivel és gumiabronccsal, erősített futóművel készítik fel a megpróbáltatásokra.

Budapesten BKV-val

Kettejük közül várhatóan Budai Zsuzsa vezet többet, Serdült Orsolya a navigációban jeleskedik majd, de mindkét funkcióban váltják egymást.

Egy Swift Sporttal távoztak a szépségkirálynők

Egy Swift Sporttal távoztak a szépségkirálynők

Egy Swifttel távoztak a szépségkirálynők


Orsolya itthon többnyire BKV-val jár, belvárosi otthonából indulva gyorsabb és praktikusabb is Budapesten, mint parkolóhelyre vadászni. Ha mégis kocsival megy valahová, 2002-es Opel Corsájával vág neki az útnak. Az évjáratban nem teljesen biztos, de az 1,2 literes motort határozottan mondja.

A szépségversenyek győztesei nem ejtettek szót a világbékéről, de a jövő januári dél-afrikai döntőn biztosan lesz egy két kollegina, aki fontosnak tartja hangsúlyozni. Tulajdonképpen a világbéke szép és fontos cél, nem árt a szikrázóan fehér fogsorok közül hallani: world peace.

Tágulj, tüdő!

Tágulj, tüdő!


További képek a galériában