Minek ide álvány
Telefonok tárolására is tökéletes

Telefonok tárolására is tökéletes

Telefonok tárolására is tökéletes


Egy-két generációval korábban apáink-nagyapáink azt a pár dolgot, amit magukkal akartak vinni, szépen betették a műbőr autóstáskába, és kész. Nem volt MP3-FM transmitter, három telefon, GPS, fényképezőgép, meg a fene tudja, mi minden. Ma már a különféle kütyük elhelyezése nap mint nap komoly kihívás elé állítja az autóst.

Halálos és idegesítő

A dolog véresen komoly. Bizonyára előfordult már a történelemben, hogy a sofőr, egy a kocsiban elkallódott mobiltelefon, vagy más kacat keresgélése miatt okozott – akár halálos kimenetelű – balesetet. Meg egyébként is: marha idegesítő, mikor egy izmosabb fékezés, vagy éles kanyar következtében a kocsi padlóján landolnak a cuccaink.

Egyszerűen megy

Egyszerűen megy

Egyszerűen megy


A Nano-pad az autóban előforduló apróbb tárgyak tárolására a tökéletes megoldás, itthon is kapható, 2500 forint körüli áron.

Próbálkoztunk mi már sok mindennel: tapadókorongokra rögzített hálós tartóval, tömör gumilappal, lyukacsos gumilappal, ragacsos felületű lappal, mágneses lappal, mindenféle univerzális és nem univerzális műanyag tartókkal. Többféle autós tartó létezik, mint ahányféle csokit Gombóc Artúr fel tud sorolni.

„Kiccsaládom részire”

Mi egy húszéves Lancia Prismával (párom ragaszkodott hozzá, hogy írjam oda: Integrale, azaz 4WD) járunk – már amikor épp működik. A régi Lanciák közös, ám annál bosszantóbb jellegzetessége a műszerfaltól induló, és a kocsi teljes szélességében húzódó – más szó nem jut rá eszembe – vályú. Egyetlen hosszú műanyag vályú, mindenféle fiók, vagy akárcsak rekesz nélkül. Hogy tört volna el Giugiaro keze, mikor jóváhagyta a terveket! Elég egy enyhébb balkanyar ,és a vályú tartalma kirepül az ablakon, egy laza jobbostól pedig a cucc a vezető ölében, a lába alatt, vagy ami igazán veszélyes – erre is volt már eset praxisunkban – a pedál alatt landol.

Hogyan tegyük egyszerűen a TV-re a vasalót?

Hogyan tegyük egyszerűen a TV-re a vasalót?

Tegyük egyszerűen a TV-re a vasalót!


Szóval igen érzékenyen érintenek minket az autós tartók. Meg is vettük, és nagy reményeket fűzve mindhez ki is próbáltuk szinte az összes megoldást. Mondanom sem kell, egyik sem vált be. Naná, hogy a tapadókorongok nem tapadnak – hiába nyálazzuk, vizezzük, zsírtalanítjuk.

A lyukacsos gumilap is csak abban a tíz percben tapad valamennyire, amíg az út pora, mint a fáradt vándort, be nem borítja, a tizedik mosás után meg már semennyire. A ragacsos lap egykettőre elszöszösödik, de előtte összeragacsoz mindent. Az univerzális műanyag tartóból meg kéne vagy tíz, de akkor a szélvédő alja úgy nézne ki, mint egy szecessziós dísztányéron az ornamentika. Arról nem is beszélve, hogy a zsepit, tollat, headsetet, napszemüveget nem tartja meg. Az ellen nem véd.

Megtartja, viszont így nehéz beletölteni

Megtartja, viszont így nehéz beletölteni

Megtartja, viszont így nehéz beletölteni


Egy idő után feladtuk a küzdelmet, és inkább üresen hagytuk a vályút. Párom azóta, mint minden igazi férfi, a zsebében hord mindent: telefont, céges telefont, GPS-t, belépőkártyákat, pénztárcát, zsepit, tollakat, fényképezőgépet, iPod Videot, hetes kulcsot, lakáskulcsot és még ki tudja mi mindent.

Csodaszer csalódás ellen

Mikor a hazai forgalmazó jóvoltából megérkezett a tesztelésre szánt Nano-pad, még nem sejtettem, hogy a semmire való autós tartók okozta csalódástól megfáradt lelkünk ezúttal vigaszra lel. A Nano-pad első ránézésre jelentéktelen kis gumiszerű lap, egyik oldala sima, másik oldala hosszában két részre osztott, sima és recés, rajta egy kis gekkóval, a Nano-pad logójával. A lap állaga a szilikonos sütőformához hasonlítható. A guminál puhább, rugalmasabb. Ami igazán különleges, hogy tapintásra olyan, mint egy nagyon ragadós valami. Nagyon fura érzés, egész ragacsos, mégsem hagy maga után nyomot.

A gekkó talpa
A Nano-pad, amint azt neve is mutatja, nanotechnológiával készül. Nem véletlenül egy gekkó a cég logója. Már Arisztotelészt is foglalkoztatta a kérdés: mitől tapad úgy a gekkó talpa? A tudomány csak 2000-ben tárta fel ezt a titkot. A gekkó lábujjairól készült mikroszkópos felvételek lemezes elrendeződésben mintegy 2 millió sörtéből álló, szorosan egymás mellé zsúfolt keresztirányú sörtesort mutattak valamennyi ujjon. Az egyes sörték hossza alig nagyobb, mint százmilliomod méter. Mindegyik sörte csúcsa több száz, sőt ezer parányi, 200 milliárdod méteres (azaz a látható fény hullámhosszánál is rövidebb) lapocskára ágazik szét, amelyektől a sörték vége olyannak látszik, mint egy brokkoli-rózsa. Ezek felelősek a bámulatos tapadási képességért. A gekkó így képes a nem teljesen sima felületeken (meszelt házban a falon, a plafonon) lógva is biztonsággal megtartani saját súlyát. A Nano-pad is ezen az elven működik, bár a pontos eljárás titkos. Annyit azonban tudni lehet, hogy felületén „mikroszkopikus struktúra” biztosítja a tapadást.

A leghasznosabb értelmetlenség 35


Világcsudája
Ez az új divat, már a halaknak is jár a mobil

Ez az új divat, már a halaknak is jár a mobil

Új divat, már a halaknak is jár a mobil


Gekkótalp ide, nanotechnológia oda, a lényeg, hogy a Nano-pad elképesztően jó cucc. Miután kibontottuk két perc alatt sikerült teljesen összekoszolnunk és összezsíroznunk. (Poénból egymás homlokára tapasztottuk) Jól megijedtünk, hogy máris sikerült tönkretenni, de csak leöblítettük egy szappanos kis vízzel, és máris tapadt, mint újkorában. Ragasztottunk mindent és mindenhova. A férfizseb teljes tartalmát ráragasztgattuk, és többféle felületre is odatapasztottuk.

Bár rugós erőmérőnk nem volt, empirikus úton igyekeztünk meggyőződni róla, mennyit is bír a Nano-pad. Először egy könnyű kis mobiltelefon-trióval indítottunk. Olyan jól tapadt, hogy erővel kellett lehúzni róla. (Csavaró mozdulattal könnyen lejön) Aztán jött a GPS, az iPod, mi pedig vérszemet kaptunk. A fotózás kedvéért az LCD-tévére ragasztottuk és rátettük a másfél kilós vasalómat. Meg se rezzent. Úgy kellett lehúzni róla. Mivel a tapadás a felület függvényében csökken, ezért gondoltam majd most jól kifogunk rajta. A mosogatógépre tapasztottuk a Nano-padot, és rátettünk egy jó egykilós, – a vasalóhoz képest jócskán kisebb felületű franciakulcsot. Ez sem esett le.

In vivo

A kocsiban bárhova pakolhatjuk a dolgainkat vele

A kocsiban bárhova pakolhatjuk a dolgainkat vele

Bárhova pakolhatjuk a dolgainkat


Miután úgymond in vitro a lakásban kollektíven leteszteltük, ideje volt a Nano-padot igazi rendeltetési helyén, az autóban is megvizsgálni. Nos, a Nano-pad, példásan szolgált, stabilan megtartott minden vackot, amit csak rátettünk. Nem hogy enyhe, de még éles kanyar és erős fékezés hatására sem repült ölünkbe a sok kütyü.

A Nano-pad masszívabban megtartotta a kütyüket, mint Észak-Korea a kommunizmust. Mivel az ünnepek alatt végig nálunk volt a Nano-pad, vittük és mutogattuk mindenkinek, mint valami világ csudáját. Rokonoknak, barátoknak, és persze a kollégáknak. Volt is ám nagy ámuldozás!

Nano-pad, a hiányzó láncszem

És hogy miért a Nano-pad a hiányzó láncszem? Azért mert idáig kerestük, de nem találtuk azt az eszközt, ami összeköti az autós társadalmat a kütyü-kedvelők táborával. A Nano-pad az az eszköz, ami felszabadítja az eddig a zsebekben rejtőző iPhone-okat, HTC és Palm csodákat, Blackberry-ket, a csúcskategóriás LG és Samsung telefonokat és akár egy 7 collos Eee PC-nek is stabil helyet kínál a vezető látóterében, hiszen a Nano-padra rögzítve nem kell többé attól félnünk, hogy leesnek drága és becses kütyüink.

További hasznos és érdekes kütyük a PDAMánia.hu-n!

A tesztpéldányokat a Nano-pad forgalmazója, az MK Horizont Kft. bocsátotta rendelkezésünkre. Köszönjük!