Meglepő, de a magyar politikusok szinte alig éreznek vonzalmat a négykerekűek iránt. Legalábbis ez derül ki a vagyonnyilatkozataikból. Sokaknak még saját autójuk sincs, vagy ha van, akkor sem valami igazán ütős darab. Ne legyünk azonban túl naívak. Valójában arról lehet szó, hogy a többszáz hektáros telkeket gond nélkül felvállalják a honatyák, míg egy-egy luxusautót, már remegő kézzel ismernének csak el. Azok ugyanis sokak szemét szúrnák. Pár érdekességet azért sikerült találnunk.

Orbán
Három ember egy autóban

Három ember egy autóban

Három ember egy autóban


És akkor jöjjenek a nagyágyúk! A mélyvörösök és mélykékek lelki békéjéért rögtön a narancsszínű vezérrel kezdünk. Rossz hírrel indítunk, bányagépeket most sem találtunk Orbán Viktor vagyonnyilatkozatban, így a bányakérdést sokadszor is elnapoljuk.

Helyette mosolyogjunk inkább az 1,4-es Golfon, ami idén már hetedik életévét fogja betölteni. Illetve annak is csak a fele szerepel a bevallás lapjain. De ne legyenek illúzióink, biztos nem ezzel jár.

Gyurcsány

Nincsen saját

Nincsen saját

Nincsen saját


Autófronton az abszolút győztes Gyurcsány Ferenc, aki egy elegáns átlós vonallal semmisítette meg a vagyonnyilatkozat “Gépjárművek” feliratú rubrikáját. Azért ne féltsük, nem fogunk hétvégén összefutni vele a Lehel téren, amint szabolcsi almával megrakott szatyorral kezében várja a metrót.

Valóban racionális döntés ez a részéről, hiszen teljesen felesleges lenne saját autót tartani, ha van szolgálati is. Ami amúgy nem is rossz, és akad hozzá képzett sofőr is.

Kóka

Ez az idő már végleg elmúlt

Ez az idő már végleg elmúlt

Ez az idő már végleg elmúlt


Kóka János papírjait bújva sem találtunk semmiféle érdekes járgányra. Se hajó, se helikopter, de még egy vacak robogó sincs sehol. Elszomorító. Komolyan sajnáljuk, borzasztó lehet, ha valaki a lelke mélyén szeretne jó kocsikat, de a vagyonnyilatkozatokat bújók miatt nem teheti meg, hogy jól bevásárol belőlük.

Hiszen mit szólnának az irigyek, ha egzotikus kocsikat találnának a bevallásban. Érdekesek az emberek, egy jó kocsi miatt rettentő támadás érhet valakit, de a hatalmas ingatlanok – amelyek értékéből több tucat sportkocsi is kijönne – már kevésbé irritálják őket. Talán azoknak az árát már el sem tudják képzelni.

Kósa

Motoros

Motoros

Motoros


Az egyik legnépszerűbb politikus, a debreceni Kósa Lajos nem rejti véka alá, hogy szereti a járműveket. No, ezt nem a 2005 derekán vásárolt SEAT Alhambra alapján gondoljuk, hanem a listán szereplő öt éve vásárolt BMW RT 1150-es sejtet valamit.

Emellett egy hasonló korú Suzuki Burgman robogó is befért még a garázsba, gondoljuk rövidebb utakra ez a kisebb jószág is megteszi.


A következő oldalra is maradtak érdekes nevek és autók


Baja

Dr. Baja Ferenc egy 1,6-os Toyota Corollával járja a világot, amit még 2005-ben vásárolt. Ezzel ugyan csak egy kisebb néptáncszakkört tudna a művházba szállítani, ha tanult szakmájában népművelőként keresné kenyerét, és nem értünk hullatná verejtékét a Parlamentben.

Ángyán

Ez nem is az

Ez nem is az

Baja: ez nem is az


Dr.Ángyán József a fenntartható fejlődés hazai apostola jó példát mutat, nem terheli túlzott mértékben a bolygónkat. Teljesen józan választás a vagyonnyilatkozatában szereplő immár négyéves 1,4-es Renault Kangoo. A nagycsalád is könnyedén belefér, mégis fenntartható, nem eszik sokat.

Hagyó

Hagyó Miklós csupán egy öreg Trabant büszke tulajdonosa. Persze nem akármilyen Trabi ez, hanem a főpolgármester-helyettes első autója, így igazi spirituális kapcsolat alakulhatott ki közöttük, tehát nem a szavazóknak szánt fricskáról van szó. A Trabanton kívül néha bringára is pattan, de nagy valószínűséggel inkább ő is szolgálati kocsival utazik a munkahelyére, nem tömegközlekedéssel.

Kubatov

Három is van belőle

Három is van belőle

Három is van belőle


A Fideszes Kubatov Gábor garázsa rendesen tele van. Itt három veteránkorú “B” Kadett piheni ki a több évtizedes autólét fáradalmait. Az idős járgányokhoz feltétlenül szükséges szakértelem biztosan megvan, hiszen gazdájuk több műszaki diplomával is rendelkezik.

Fodor

Környezetvédelmi és vízügyi miniszterünk egy 2005-ben vásárolt Saab 9-5-össel rója az utakat, de többen látták már legalább egyszer metrón is utazni, bár egy időben a kerékpáros munkábajárást is fontolgatta. Amúgy a Saab elegáns választás tőle, feltéve, ha alkohollal is működik és a miniszter néha ellátogat valamelyik etanolkútra és teletankolja az autót E85-tel.