Bak
Kalandozásokhoz

Kalandozásokhoz

Kalandozásokhoz


A testileg, lelkileg szívós, főként magának való bakoknak jó hírünk van, terepjáróról suttognak a csillagok. Nekünk meg semmi sem drága, legyen rögtön egy G-Merci, amely hasonlóan szívós, mint a december végi, január eleji bakok. Igazán jó társak lehetnek a csavargásban.

Mivel a szabályokat igyekszik betartani, nem kell attól félnünk, hogy természetvédelmi területen a rücskös terepgumival fogja kifordítani fészkükből a védett kövirigó fiókákat.

Vízöntő

Hogy a vízöntő rendesen kiélhesse magát, a szerkesztőség egy antik vízágyút utalna ki nekik. Ezzel jó pénzért, természetesen számlával, – nehogy arcon fújjon minket egy arrogáns, kopasz focibíró –  még a rendőrségnek is besegíthet, egy-egy népesebb demonstráció alkalmával.

Halak

Átszállás

Átszállás

Átszállás


Az álmodozó, a kötöttségektől menekülő halaknak praktikusan egy kétéltű formáját rajzolta ki a kávézacc. Meglepően jó intuíciójuk segítségével nem kell majd attól tartaniuk, hogy zátonyra futnak, és még a radarozó rendőröket is jó előre kiszúrják, ha éppen aszfalton haladnak. Ennek további haszna, hogy a konfliktusokat is könnyű így elkerülni.

Kos

Egyértelmű a Dodge Ram, nem is kell rajta tovább töprengeni. (Kos lányoknak esetleg Viper.) Előre mindenféleképpen hegesszenek valami ronda dögtoló vasat, csak a gépháztetőn domborodó kosfejet ne takarja el a sok rács. A határozott, szenvedélyes, mindenen átgázoló személyiséghez, amely a fejjel falnak rohanástól sem riad vissza, remek lesz a tankhajónyi pickup. Mi többiek pedig próbáljunk elmenekülni előle még időben.

Bika

Elég bika

Elég bika

Elég bika


Kapásból Lamborghinit adnánk nekik, de az mégsem járja, hogy a népesség összes április 21. és május 20. között született tagja efféle járgánnyal rója a kilométereket. A türelmes, gyakorlatias, kitartó bikák elégedjenek csak meg egy Alfával. Lambo helyett nem túl jó, de legalább ezt is a taljánok készítik.

Ikrek

A tudathasadt, legszívesebben két vagy több életet is élő ikreknek egy báránybőrbe bújt farkas lenne a legoptimálisabb. Egy Audi RS6 Avant remekül megfelelne, természetesen mindenféle, a teljesítményre utaló látványelem mellőzésével. Ezzel az autóval könnyen menne a tötymörgős gyerekingáztatás, de ha felszínre tör az ikrekből az állat, akkor sem kell átülnie más autóba.

Lapozás után érkezik az emberiség másik fele


Rák

A rákot igen családcentrikusnak tartják, de híres gyűjtőszenvedélyéről is. Így a kisautók rögtön kiestek a listából. Olyan kell nekik, amelybe minden kacatot és a népes családot bepasszírozhatják. Mivel a rák szeret tolatni, jó nagy tükrökkel, tolatóradarral felvértezett páncélt nézzen magának a piacon. Tükör témában a dél-koreaiak otthon vannak, a KIA pedig nem rossz autó, így a rákok boldogok lehetnek a nekik megszavazott Carenssel.

Oroszlán

Macskaféle

Macskaféle

Macskaféle


Életszerető, optimista alkat, de fontos neki, hogy elismerjék. Emellett szereti a luxust is, szóval nem szúrhatjuk ki a szemét holmi Suzukival. Talán egy nagyobb, elegáns oroszlános oromdísszel ékesített Peugeot megfelelhet az igényeinek. Esetleg egy 607-es, vagy ha éppen nagyobb csapat oroszlánkölyökkel indul útra, akkor 807-es. Szeretni fogják egymást.

Szűz

Mivel Zsolt kollégám a szűz jegyében született, nem szeretné, ha kiderülne, hogy a szüzeknek megszavazott kevéssé férfias modellel kéne járnia. Mivel erősebb nálam, és közel is ül hozzám az irodában, úgy érzem neki BMW dukál. Persze nem egy 316i, annál azért többet érdemelnek, hiszen egy alap BMW nulla extrával elég szegényes jószág.

Mérleg

Nem lóg ki a sorból

Nem lóg ki a sorból

Nem lóg ki a sorból


A felületes, figyelmüket nehezen megosztó, de a jólelkű mérlegeket a világért sem zavarnánk össze bonyolult, extravagáns kinézetű járgánnyal. Nekik Almerát szavaztunk meg, de kifejezetten ritka színben. Ha már formára sosem találnák meg a kocsit a tömegben, legalább a szín nyújtson némi támpontot a rendszám mellett. Mivel nehezen döntenek, de szeretik a szépet, a harmóniát, így nekik még a Citroën valamelyik csinosabb modelljét is bátran ajánljuk. Ne aggódjanak, hagyunk gondolkodási időt bőven.

Skorpió

Valahol van rajta skorpió is

Valahol van rajta skorpió is

Valahol van rajta skorpió is


Őket igazán nem lenne szép Ford Scorpióval büntetni, mert még megharagudnának. Különben is veszélyesek a cikkíró ikrekre, mert rossz szokásuk, hogy megeszik őket reggelire. Vagy valami hasonló szörnyűséget művelnek velük, így inkább valami izgalmas, testhezállót ajánlanánk nekik. Mondjuk mit szólnának egy Fiat Punto Abarth-hoz? Az Abarth névhez amúgy is tartozik kicsi skorpió logo is, és a jegy öntörvényű, makacs szülöttei szurkálhatják vele a többi autóst.

Nyilas

A nyilas Skodát kap. Az a zöld bigyó nem kakadu a cseh márka jelvényében, hanem nyílvessző. Hogy a nyilas szabadságszeretete, függetlensége csorbát ne szenvedjen, Octavia Scoutot képzelünk el neki. Ha úgy érzi belecsavarodna a mindennapos rutinba, betehet hátra egy hálózsákot, a kombiban pedig még vidáman el is aludhat, ha megunja a városi létet.