A klasszikus

Talán mindenki találkozott már a klasszikus, fekete műbőrből vagy bőrből készült darabbal. Elején vaskos fémcsat, oldalán csuklópántként használandó fogantyú díszlik. Irgalmatlan méretű belsejében a papírok mellett egy párizsis zsömlének, valamint a nyelesfésűnek is akad cipzáras zseb. Szerencsére manapság egyre ritkábban látunk ilyen klasszikus gyöngyszemet. A legjobb ami történhet vele, hogy valahol kint marad a kocsi tetején és onnan induláskor vagy az első kanyarban alábucskázik. A papírok pótlása után keressünk más típust a helyére. Állandó divattanácsadónk szőrős mellet, kigombolt inget és kiegészítőnek legalább egy aranykeresztet ajánl mellé. Vagy egy taxit.

Desert Eagle mellett kötelező így hordani

Desert Eagle mellett kötelező így hordani


Családi példaként előttem jó apám igen hasonló “kistáskája” állt. Különösebb kötődés nem alakult ki a világos marhabőrből varrt kézitáska és gazdája között, – talán innen a kisbetűs, minden egyediséget nélkülöző megnevezés – pedig szinte elválaszthatatlanok voltak, ha autós útról volt szó. Nekem mindössze egyszer fordult meg a fejemben, hogy hasznos lehet egy ilyen táska, amikor is az egyik repülőtéren egy távol-keleti kislány csipkelődős közeledését vertem vissza jól irányzott, fejre bevitt táskalendítéssel. Mentségemre felhoznám, hogy mindössze hatévesen követtem el ezt az akciót.

Brifkó

Passzol

Passzol


Sokan választják ezt az eszközt is irathurcolásra. Szép nagy, dagadt példányokat is lehet belőle vadászni, aminek minden oldalán kilóg valamiféle papírdarab. Farzsebben bután néz ki, kézben cipelni pedig biztosan kellemetlen. Az autóban is nehéz rendes helyet keríteni neki, legfeljebb a kesztyűtartóba lehet elsüllyeszteni. Aztán véletlenül ottfelejteni. Hasonlóan a nagyobb táskákhoz, itt is megvan az esélye annak, hogy egyszerre hagyjuk el az összes létező papírunkat – a pénzünkkel együtt.

Övtáska vagy parasztosan hasi-tasi

Állítólag annyira nem is gáz

Állítólag annyira nem is gáz


Én abba a csoportba tartozom, aki inkább állandóan minden vackot magánál tart, így a táskában a forgalmi, jogsi, személyi pakk mellé a bankkártyának, pénznek, kulcsnak és még egy rakás lomnak el kell férnie. Mivel azt is utálom, ha valamit örökké a kezemben kell cipelni, így nem volt kérdés az övtáska kiválasztása erre a célra. Ha hátul hordjuk, szerényebb méretűt választunk és sem a téglányi telefont, sem a papír kétszázasokra váltott vagyonunkat nem ebben tartjuk, akkor még azt is elkerülhetjük, hogy valami ócska zöldségesnek nézzenek vele. Hátránya, hogy ha autóba ülünk, akkor nincs mese, előre kell fordítani, különben elég kényelmetlen lesz az autóvezetés.

Kattintás után jön a tuti biznisz receptje, és néhány egyedi, frappáns ötletre is fényt derítünk


Tarsoly

Erős magyarságtudattal megáldott autósoknak kiváló választás lehet az ízléses lemezzel ékesített tarsoly is. Belsejében a kova, tapló és a csiholóacél mellett akár a jogosítványnak, forgalminak is szoríthatunk helyet, bár talán nem ez a legkényelmesebb a vezetéshez.

Ügyeljünk azonban arra, hogy Dolce&Gabbana övön igen bénán mutat, így ha nem akarunk röhejesen kinézni, hasonlón ne hordjuk. Ragaszkodjunk a díszes-veretes övhöz, azon lesz az igazi.

Női megoldás

Itt a biznisz

Itt a biznisz


A nők okos megoldást eszeltek ki a papírok elrejtésére. Ők nem égetik magukat szerencsétlen darabokkal, igaz, egy női táska tarka forgatagában fel sem tűnik az önbarnítós-csillámos szájfény és az update alapozó mellett a sok pluszpapír. Szóval a hölgyek kívül esnek az autóstáska-lobby célkeresztjén, pedig szerintem egy csinos, az autó színéhez passzoló Balenciaga készlettel lehetne tarolni.

Egyedi darabok

A témában az egyik legszebb megoldást egy vidéki kórház várójában fedeztük fel.

Randira nem a legjobb

Randira nem a legjobb


A divatdiktátor bácsi a családi Opelből túrt magának egy szép táskát. Csak a kezelési könyveket kellett száműzni a kis tokból és máris megvolt a márkahűséget is tükröző, fejlett szépérzékről tanúskodó, minőségi anyagból készült valóban egyedi darab. Ebbe a kategóriába sorolnánk a nejlonzacskós változatot is, amit ha kellő mennyiségű simítózáras zacskóval kombinálunk, akár a víz alá is magunkkal vihetjük a vezetéshez nélkülözhetetlen iratokat az elázás legkisebb veszélye nélkül. Esztétikai értéke azonban erősen vitatható.