Én ezt egy picit másként éltem meg. Két kört mentem az egyik VIP-autóval, sajnos csak utasként. Azonban, ha valakinek volt már hasonló élményben része, értheti a lelkesedésemet. A gyorsulás még csak nem is akkora élmény, utcai autóban sem ritka az erős motor. A lassulás és a kanyarsebesség azonban már sokkal mellbevágóbb.

A kanyarokban rendkívül idegesen viselkedő autó úton tartásáért rengeteget kellett gépészkednie alkalmi sofőrömnek, aki az általam okozott plusz nehezék ellenére a harmadik helyen végzett az időmérő edzésen.

A hivatalosan “Porsche 911 GT3 Cup” névre hallgató autók jelenleg 400 lóerővel próbálnak az aszfalton maradni. A csomagtartó helyén, az autó farában egy 3598 köbcentis boxermotor üvölt. A versenyautók 1993-óta riogatják a pihenni vágyó lakókat. A sorozatban már több híres versenyző is kipróbálta magát, többek közt Mikka Häkkinen is, aki ráadásul nem szimpla beugróként vett részt a versenyben, hanem rögtön diadalmaskodott is.

A német gyár vezetői az utóbbi években óriási hangsúlyt fektettek a tehetséges fiatalok felkutatására. Olyan 16-17 éves tehetségeknek próbálnak lehetőséget adni a versenyzői képességeik bizonyítására, akik a jövő nagy alakjai lehetnek majd. Azért illúzióink ne legyenek, nem a hazai versenysorozatokban fognak körülnézni először, sokkal inkább a tőlünk nyugatabbra fekvő országok jól pénzelt és népszerűbb kupáikban.

A sorozat érdekessége, hogy minden versenyen két VIP-autó indul, amiben az aktuális rendező ország jelöltje küzdhet a mezőnnyel. Ha hinni lehet a találgatásoknak, valamint a két szemünknek (amikkel edzeni láttuk), az idei Magyar Nagydíjon Bessenyei Péter lehet az egyik magyar induló.

2007-es versenynaptár:

Bahrain Grand Prix, Sakhir (Bahrain)
Április 13-15.

Gran Premio de Espana, Barcelona (Spanyolország)

Május 11-13.

Grand Prix de Monaco, Monte-Carlo (Monaco)

Május 25-27.

Grand Prix de France, Magny-Cours (Franciaország)

Június 29. – Július 01.

British Grand Prix, Silverstone (Nagy-Brittania)
Július 06-08.

Großer Preis von Deutschland, Nürburgring (Németország)

Július 20-22.

Magyar Nagydij, Budapest (Magyarország)

Augusztus 03-05.

Turkish Grand Prix, Istanbul (Törökország)

Augusztus 24-26.

Gran Premio d’Italia, Monza (Olaszország)

Szeptember 07-09.

Grand Prix de Belgique, Spa-Francorchamps (Belgium)

Szeptember 14-16.