Teszten az aquaparkok
Pár éve még aquaparkokért mentünk Krétára, Olaszországba, most meg már nálunk is hegyekben állnak. Már csak azt lenne jó előre látni, hogy melyiknél mivel számoljunk. Hol? Mennyi? Merre? Mikó? Vegyük alapul, hogy Budapestről indulunk, az utazások időtartamát tehát innen kell nézni.

Aquarena – Mogyoród (25 km)

Az útiköltségen akkor tudunk a legjobban spórolni, ha az M3-as helyett a 3-as út felől támadjuk meg a parkot. Időben nem veszítünk vele sokat és nem is nehezebb odatalálni ebből az irányból. A Kerepesi úton Kerepesig, aztán balra. A 600 férőhelyes parkoló gyorsan megtelik, ezért menjünk időben, hogy ne kelljen az út szélén hagyni a géppé-géppé-géppé gépkocsit! A belépő 5200 forint.

Aqua Centrum – Cegléd (84 km)

Nincs messze Cegléd sem, de nehéz érvelni mellette, ha a megközelítésre gondolok. Autópálya, majd átrükközzük magunkat Ceglédre? Vagy a 4-esen döcögjünk végig és akkor még matricát sem kell venni? Kicsivel több, mint egy óra az út, de akkor is macerásnak tűnik. A jegyár viszont nagyon szimpatikus, mindössze 2800 forintért csúszdázhatunk. Létezik kombinált jegy is, amivel a strand többi részét (gyógy- és strandfürdő) is használhatjuk, ez 3500 forintba kerül.

Annagora – Balatonfüred (131 km)

„Végre a Balatonon is van ilyen akvaizépark!” Bizony-bizony hosszú idő kellett hozzá, hogy a gazdasági szakemberek belássák ennek hasznosságát. Pont a magyar tengernél nem volt még ilyen, pedig nem hiszem, hogy magyarázni kellene ennek a jelentőségét. A lényeg, hogy van vagy 700 parkolóhely a kocsiknak és 30 busz is elfér a parkolóban. Nyáron a parkolás csak négy órán keresztül ingyenes, utána száz forint óránként. A belépők egységesen 4000 forintba kerülnek.

Aqua City – Zalaegerszeg (232 km)

Az elsők között nyílt meg, mégis csak a körzetből vonzotta magához a látogatókat. Talán úgy gondolkodtak az emberek, hogy vagy a Balatonig mennek csak, vagy meg sem állnak Rijekáig. Itt már érdemes elgondolkodni egy esetleges körúton is, ha már ilyen messzire utaztunk. A közelben van Hévíz, Szombathely és Kehidakustyán. A belépők 3800 forintba kerülnek.

Hungarospa – Hajdúszoboszló (243 km)

„Európa legnagyobb fürdőkomplexuma!” – hirdeti magát a hajdúszoboszlói élményfürdő. Ebben lehet valami, legutóbb, amikor ott jártam, a strandbejárattól vagy tíz percet gyalogoltam a csúszdás különítményig. Csak ne lenne olyan messze Budapestről! Talán ez az aquapark éri meg legjobban a hosszú zötyögést. Ha úgy döntünk, hogy itt töltjük el az egyhetes családi vakációt, bejárhatjuk az egész Hortobágyot. A belépők két részből állnak össze: van egyszer a 950 forintos strandbelépő, majd még le kell perkálni 2000 forintot a csúszásért is.

A vezess.hu értékelése:

5. Aqua City – Zalaegerszeg
Messze van sajnos, inkább a Balaton

4. Aqua Centrum – Cegléd
Egynapos programnak kiváló

3. Aquarena – Mogyoród
Húzós az ára, de itt van a szomszédban

2. Annagora – Balatonfüred
Nagyon ráfér a Balatonra a pörgés

1. Hungarospa – Hajdúszoboszló
Itt szinte soha sincs tömegnyomor és a környék fantasztikus

Csúszda kaland laza fürdőruhában:

Teszten az aquaparkok 31