XVIII. Scirocco Találkozó 1

XVIII. Scirocco Találkozó

A délelőtt tíz órai gyülekezőn döbbenten tapasztaltuk, hogy a hőn áhított terünk le van zárva, hatalmas sátrak foglalják el a máskor több száz VW-nek otthont adó macskakövet. Így elég foghíjas lett az összejövetel, de megpróbáltuk birtokba venni a parkoló maradék helyeit. A tülekedést kompenzálta, hogy szinte nyárias “kánikula” tombolt egész nap, volt már részünk esős programokból elégszer.

A golfosok unták meg leghamarabb a nyomorgást, szinte azonnal indultak Törökmezőre, a délutáni programok helyszínére. Ők a börzsönyi aszfaltcsíkot választották a hétvégi autózáshoz.

A Scirocco Klub tagjai 11-ig gyülekeztek, majd szintén észak felé vették az irányt, Diósjenő végálomással. A Corrado tulajok még egy közös fotózásra és dumálásra kisajátították a múzeum előtti parkolót.

Rövid eligazítás után kezdetét vette a Cserhát rally, melynek össztávja kb. nyolcvan kilométer volt, amit megadott szintidőre kellett teljesíteni. Tehát, mint egy csillagtúrán nem a gyorsaság, hanem a pontos navigálás volt az elsődleges, Corrado VR6 vagy Scirocco 1.1 szinte teljesen mindegy, nem a lóerők domináltak.

Útközben számos feladatot kellett megoldaniuk a résztvevőknek, az nyert, aki a legkevesebb hibaponttal, a szintidőhöz legközelebbi eredménnyel ért célba.

A küzdelmet kiadós kajálás zárta, ki lehetett értékelni a verseny történéseit, ki, hol, miért tévedt el, hol nem kanyarodott be, stb. A legkitartóbbak Nagyirtáspusztán zárták a szombati napot, izgalmas kilométerekkel a hátuk mögött. A következő összejövetel újév napján lesz, 10 órától, nehéz ébredéssel szintén a Felvonulási téren.