A világ egyetlen hétcsillagos szállodája a 202 szobás Burj Al Arab Dubaiban. A méltán híres hotel alakja egy vitorlást formáz, sőt a valódi hatás érdekében egy mesterséges szigetre építették.

Az 52 emeletes, 321 méter magas épületet egy töltésen lehet megközelíteni. Itt megszállni azonban nem olcsó mulatság, 1000 dollártól indulnak a szobaárak egy napra.

A világ legdágább hoteljében csak Rolls-Royce-szal utaznak a vendégek

A világ legdágább hoteljében csak Rolls-Royce-szal utaznak a vendégek

A világ legdágább hoteljében csak Rolls-Royce-szal utaznak a vendégek


Nem hagyományosak a szobák sem, mert ezek igazából egy 170 négyzetméteres lakást takarnak. Ám ez csak az alapszolgáltatás, amiben minden szobához állandó személyzet is tartozik. Ennél azonban jóval többet is el lehet költeni, ha nagyobb szobára, netán a királyi lakosztályra vágyunk. A szálloda tetején helikopterleszállót, míg a “pincében” egy víz alatti vendéglőt alakítottak ki.

Arany márvány és üveg határozza meg az Ezeregyéjszaka meséibe illő kényelmű hotelt, ahol a vendégeket a szállodához méltó luxussal fuvarozzák. 10 Rolls-Royce-ból álló autópark áll a vendégek rendelkezése, hogy eljussanak akár a reptérre, vagy a város más részébe. A flottát két új Phantommal bővítik, melyek közül az elsőt most, a másodikat az év végén szállítja le a cég.

Ötcsillagos Rolls-Royce a hétcsillagos hotelnek 3


Az átadott autó Artic fehér színű, a belseje Navy, azaz tengerkék színben pompázik, ezzel tökéletesen illik a Burj Al Arab-hoz. Az utastérben tölgyfából készült rakodórekeszek, méregdrága bőrborítás, kihajtható lábtartó, bárány gyapjúból és kasmírból készült takaró fokozza a kényelmet.

Továbbra is a 6,75 literes, 12 hengeres, 460 lóerős motor mozgatja a Phantomot. A 3500-as fordulatszámnál jelentkező 720 newtonméteres forgatónyomaték hatsebességes automata váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket és gyorsítja 5,9 másodperc alatt 100-ra az autót. Az autó mérete és tömege azonban behatárolja a menetdinamikát, így a Phantom végsebessége több más luxulimuzintól eltérően 240 km/h.