Strosek 350 Z - Átöltöztetett szamuráj


Továbbra is a hűtök előtt lévő hatalmas nyílás uralja az orr-részt, de az átalakítás után még vadabb lett a látvány. Az oldalsó részen kialakított nyílások az első fékekhez vezetnek friss levegőt, amelyek így jobban viselik a tartós terhelést. A bal lámpa melletti nyílás pedig a beszerelt sportlégszűrőhöz irányítja a menetszelet, ami így némi túlnyomással működhet, nagyobb teljesítményt csalva elő a motorból.

A leglátványosabb átalakítás a lökhárító alsó részét érte, ahol egy méretes “peremet” alakítottak ki, ami a nagysebességű stabil száguldást segíti. Azért, hogy ne törjön le rögtön az első parkolásnál az új elem, egy carbon koptatót is felszereltek, ami pedig állítható kivitelű.

Szinte észre sem venni, annyira passzolnak a Nissanhoz a Strosek sporttükrei. Ugyanígy szinte láthatatlanok a küszöbökre szerelt kis szárnyak, amelyek azonban igencsak illenek az autóhoz. Jóval látványosabb a hátsó rész módosítása, ahol a mértes hátsó szárny trónol. Három különböző dőlésszögben lehet rögzíteni a spoilert, annak függvényében, hogy a gyors kanyarsebességre vagy a végsebesség elérésre törekszünk.

A hátsó lökhárító két oldalára új nyílások kerültek, amelyekkel nem csak hasonlóvá tették az első ütközőkhöz, de a vájatok a hőt is elszívják a féktárcsáktól. Folytatva a fel nem tűnő részletek feltárást észrevehető, hogy a rendszámtábla helye mintegy 20 centiméterrel alacsonyabbra költözött. A hátsó tengely stabilitásában segédkezik a felszerelt diffuzor is.

Rozsdamentes acélból gyártották az új sportkipufogó dobokat, amelyek két köralakú véggel “érkeznek meg az utcára”. Mindez összefogva a sportlégszűrővel 20 lóerő többletet ad az amúgy sem gyönge motornak. Így immár 300 lóerő vár bevetésre. Ahogy mostanában szinte minden tuning-autóhoz a Strosek üdvöskéjéhez is a KW szállította a futóművet. Az állítható keménységű lengéscsillapító-rugó kombináció 20 és 40 milliméter között csökkenti a 350 Z magasságát.

Nem csak a spoilerek és a futómű támogatja a gyors tempót, hanem az “Strosek felnijei” is. A 19 colos OZ görgőkre 245/35 illetve 275/35-ös Bridgestone Potenza abroncsokat szerelnek, amelyek biztos útfogást eredményeznek.