Scion Wide Body Xb - Mobil zenedoboz

Ahogy a Lexust a prémium autókra vágyóknak árulja a Toyota, egy ideje a fiataloknak Scion márkanévvel kínál autókat. Dobozszerű formája ellenére sportos benyomású autó az Xb. Mindez azonban nem volt elég a Scion vezetőinek, úgy gondolták, ráfér a gépre egy kis tuningkezelés.

Felkérték a Five axis karosszériaműhelyt, a Pioneert és neves DJ-ket, hogy alkossanak valami különlegeset. Tony Touch, Mark Farina, Rob Swift, Josh Wink, és DJ Babu igényeinek megfelelően az Xb immár teljesen alkalmas egy buli levezénylésre.

A Five Axis először is majd 12 centivel alacsonyabbá tette az autót. Ezt azonban nem ültető rugókkal érték el, hanem ennyit vágtak le az oszlopokból, hogy a tető lejjebb kerüljön. Ettől máris Chop Top stílusban pompázik az Xb.

Hatalmas sárvédőket kreáltak az autóhoz, amelyekkel 16 centivel lett szélesebb a kocsi. Az első és hátsó lökhárítók is a fiatalok igényeinek megfelelően igen agresszív formában születtek újjá. Végül pedig feltűnő narancsszínű fényezéssel borították az Xb-t.

Illően a mai divathoz, a Budnik szállította a 19 colos felniket a Scionnak, a kiszélesített karosszéria miatt a hátsók 10 colos szélességben készültek. Az eredeti 1,5-ös, 105 lóerős erőforrást kissé sportosabbá tették, amihez a szívórendszert alakították át. Az autó megnőtt tömegéből adódó dinamikát új fékrendszer zabolázza meg. 328×28 milliméteres Brembo tárcsák és négydugattyús féknyergek szerepelnek a csomagban.

MIndezt kívülről is láthatjuk, ha az autó parkol valahol, az igazi meglepetés azonban akkor ér bennünket, ha üzembe helyezik az Xb hifirendszerét. A motorosan mozgó hátsó ajtó kicsúszásával előtűnik a DJ pult. Ezen két Pioneer lemezjátszó és egy keverőpult kapott helyet.

Innen a zene az autó utasterében lévő erősítőkhöz, majd onnan a hangszórókhoz kerül. A hangok a hátsó-oldalsó ajtókat kinyitva előtűnő négy pár hangszóróból jutnak a közönséghez. A mélynyomók a csomagtartó belső részében figyelnek.

A belső térben lévő Recaro ülésekben helyet foglalva sem kell az élményről lemondani. Ide külön hangszórókat terveztek és több képernyőt is beszereltek. A legnagyobb monitor 22 colos és a tetőből lehet kihajtani.