Steinmetz Astra – Lehet egy kicsivel több? 1

Steinmetz Astra - Lehet egy kicsivel több?

Nálunk még csak most kezdődött az új Astra forgalmazása, Németországban viszont már fogy javában az autó. Bár a kocsi már alapjában is sportos, a Steinmetz tuningcég kínálja hozzá szokásos kiegészítőit.

Az eladásokat figyelembe véve nem meglepő, hogy a német tuningcég demoautójában dízel motor ketyeg. Az 1.7 CDTI erőforrás nem egy sportos karakterű motor, a Steinmetz vérátömlesztésnek hála, jobb kondíciókkal bír, mint gyári testvérei. Azzal, hogy kissé átprogramozták a motorvezérlést és új kipufogódobbal látták el az autót, 18 plusz lóerőt csaltak elő a motorból. A 118 lóerő mellé 280 newtonméteres nyomaték is társul, ami 40-el több, mit korábban. Érezteti is a hatását a nagyobb teljesítmény, az autó végsebessége 194 km/h-ra növekedett, de a dinamizmus is javult.

Nem marad adósa a spoilerek szerelmeseinek sem az aacheni cég, teljes plasztikai műtétet esett át a H Astra. Nincs is hiány agresszivitásban, az új hűtőmaszk és az átalakított lökhárító, hangsúlyos nyílásai szinte felfalják az utat. A ködlámpák mellett egy kis terelőnyílással a fékekhez juttatnak több levegőt, amelyek így valamivel jobban bírják a tartós terhelést.

Az eredeti lökhárítók alá szerelhető spoilertoldatok, kiegészülve a küszöb-spoilerekkel feldobják az autót. Úgy tűnik, mintha jóval közelebb kerülne az úthoz. Hogy a vevő elégedettsége maximális legyen tetőspoiler, sportos visszapillantó tükrök és fém tanksapka takarólemez is része a csomagnak. Érdekes megoldás, hogy a megrendelő döntheti el a krómozott kipufogó vég helyzetét. A bal vagy a jobb oldalra is kerülhet a látványosabb vég.

Szokásos kiegészítők kerültek az utastérbe, alumínium váltógomb és kézifékkar, de ugyanez az anyag teszi izgalmassá a pedálok használatát is. Ezenkívül az egyedi szőnyegek és a küszöbök Steinmetz feliratú borításai tehetik varázslatosság az új Astrát.

Nem lenne teljes a kínálat, ha nem lehetne felniket vásárolni az autóra, de lehet! 16 colostól 18 colosig válogathatnak a megrendelők. A legdurvább változat 8×18 colos felni és a hozzá tartozó 225/40-es gumi. Bármilyet is választanánk autónkra a cég ajánlja, hogy egészítsük ki azt, az általa kínált 30 milliméteres ültetést biztosító rugószettel. A látvány ugyanis így még hatásosabb. Sőt az autó stabilitása és úttartásai is javul, ami több sportossággal ruházhatja fel utazásainkat.