Carlsson CLK-RS - Több mint AMG
Carlsson CLK-RS - Több mint AMG

Carlsson CLK-RS – Több mint AMG

Carlsson CLK-RS - Több mint AMG
Recaro sportülések és bukócső került az újra bőrözött utastérbe
4,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára a CLK RS
Egyedi a 480 lóerős autó hátuljára szerelt hatalmas hátsó szárny
Carlsson CLK-RS – Több mint AMG 16
Carlsson CLK-RS – Több mint AMG 17
Carlsson CLK-RS – Több mint AMG 18
Carlsson CLK-RS – Több mint AMG 19
Carlsson CLK-RS – Több mint AMG 20
Fotó megosztása:
November 28-án nyitja meg kapuit a 2003-as Essen Motor Show, amely Európa egyik legnagyobb tuning kiállítása. Bár addig még egy hét hátra van, de már megjelentek a legújabb újdonságok hírei. Ezek közül az egyik legérdekesebb a Carlsson átalakítása, amely ezúttal a CLK-t éríntette.

Az AMG modellekről mindenkinek a teljesítmény és sportosság jut eszébe. Ezalól kivétel a Carlsson cég akik csak egy jó alapot látnak egy erősebb autóhoz. Ebben az esetben az alap autó egy CLK 55 AMG volt a maga 367 lóerejével.

A neves tuningcég szakemberei ezúzttal nem módosították az 5,5 literes V8-as blokk hengerürtartalmát. Az átalakítás alapja az volt, hogy a Ogura céggel közösen új kompresszort fejlesztettek ki a motorhoz, amely csakúgy mint az eredeti elfér a hengersorok között.

Megnőtt a kompresszor által szállított levegő mennyisége, amelyet új töltőlevegőhűtővel tesznek hűvösebbé. Az módosított blokk 480 lóerőt tud, ami igen meggyöző. De ennél is hatásosabb a forgatónyomaték nagysága, ami 650 newtonméter 2800-as főtengelyfordulatszámnál.

Ennek hatására az automataváltós CLK képes 4,4 másodperc alatt 100-ra gyorsulni, sőt 9,8 másodperc múlva a 200-as jelzést is elhagyja a mutató. Az autó végsebessége a legjobb sportkocsikat idézi 310 km/h. Roszdamentes acélból készítettek kipufogórendszert a motorhoz, amely négy ovális végen keresztül szól a külvilághoz.Ez a motor már szeptember óta elérhető a CLK tulajdonosok számára, ám az autó új ruhája csak most készült el.

Nem rejti el a Carlsson, hogy mit is tud az új kreáció, igen izgalmas ruhát szabtak neki. A legérdekesebb talán a méretes hátsó szárny, amely a rendszámtábla mögött támaszkodik fel. Került azonban egy kisebb szárny a csomagtartóra is, amely “összefogva” a naggyal stabilan tartja az autó hátulját.

Ugyanez a feladata az átalakított első lökhárítónak is. Ezt azonban azért is átalakították, hogy jobban lessen hűteni az intercoolert és a fékeket. Kissé hangsúlyosabb küszöbök kerültek a CLK-ra és eltüntek a gyári jelzések is az autóról.

Gyönyörű krómozott 16 küllös 19 colos felnik kerültek az autóra. Elölre 235/35-ös, hátulra 265/30-as gumikat szereltek.

Teljesen új alapokra helyezték az autó futóművét is. Ez pedig nem más, mint a beépített bukócsó, amely nem csak a biztonságot, de a karosszéria merevségét is növeli. Állítható futómű került a CLK-ba, amelyben a magasság és a keménység is változtatható. Komfortos beállításra ne is gondoljunk kemény és még keményebb beállítások vannak.

Belül is sportosabb lett a CLK, az eredti fotelok helyére Recaro sportülések kerültek. Átalakították a kormányt is, ami teljes Alcantara bőrbevonatot kapott, így csökkentve annak csúszását.