A tuning tárgyát képező Fiat Multipla egy 1,9 JTD, mely gyárilag 105 lóerős és 200 Nm-t teljesít már 1500-as fordulattól. Az OMP először a kocsi külsejét vette kezelésbe. A gyári 15 colos kerekeket lecserélték 7,5×17-es Mille Miglia 8 ágú könnyűfém felnikre, melyekre 215/45 R17-es Goodyear gumikat húztak. A futóművet a nagy kerékhez mérten 30 milliméterrel lejjebb ültették, melyhez a gyári OMP rugókat használták fel. A fékeket is megerősítették, méghozzá úgy, hogy az első tárcsákat belső hűtésűre cserélték. A futóművön történt változtatás igazán stabillá tette az olasz nagytestűt.

A dízelmotor igen jól mozgatja az autót, annak ellenére, hogy a Multipla jó nagy homlokfelülettel rendelkezik. Az autó eredeti adatok szerint 12,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 170 km/óra a végsebessége. Az OMP cég lecserélte a gyári légszűrő rendszert egy nyitott direkt szűrőre, valamint a kipufogódobot egy kicsit sportosabbra. Ebből kívülről csak a két 76 mm átmérőjű polírozott fémcső látszik. A turbódízeleken manapság legjobban bevethető tuning fogás, a chiptuning, azaz a gyári motorvezérlő elektronika áthangolása. A cég az 1,9 JTD 105 lóerős teljesítményét 123-ra, míg a nyomatékot 200-ról 260-ra növelte. Az autó végsebessége így 15 km/órával haladja meg a gyárit, és 1 másodperccel javult a 100-as sprint ideje is.

Az igazán látványos módosítások az utasfülkében történtek. A Multipláról tudni kell, hogy hat utas kényelmes szállítására képes, üléseit pedig két sorban helyezték el. A gyári ülések nagyon kényelmesek és megfelelő komfortot nyújtanak még a középen utazóknak is. Az OMP a tuningolás során a gyári ülőalkalmatosságokat kiselejtezte, helyükre pedig kagylóülést szerelt, mind a hat helyre! Így egyik utas sem dől ki, ha a sofőr éppen a megnövelt teljesítménytől felbátorodva kicsit gyorsabbra veszi a tempót. A vezetés élményét tovább növeli a kellemes fogású bőrkormány és a megcsonkított váltógomb. A gyártó a sportos feeling növelése érdekében fém lapokkal borította a padlót, fémpedálokra cserélte a műanyag gyárit és fém taposólemezt szerelt a vezető és az első utasok lába elé.

A Multiplába beszerelt alkatrészek megvásárolhatók az OMP katalógusból, a motor tuningolását pedig egy-két nevesebb hazai chiptuningal foglalkozó cég is el tudja végezni.