Teljesen új padlólemezre épül az Avensis Verso. 1,66 méteres magasságával a középkategóriás egyterűek közt a legalacsonyabb, de alacsony padlómagasságának és a 282,5 centis tengelytávolságnak köszönhetően tágas belsőt kínál. Az Avensis Verso hossza 4,65m, szélessége 1,76m. A buszlimuzin forgatható ülései sokféleképpen rögzíthetők, így öt vagy hét utas számára kínál kényelmes teret három üléssorban. A középső sor ülései csúsztathatók, hajtogathatók vagy egyszerűen kiszerelhetők. Hétszemélyes változatban a harmadik sor ülései is hasonlóan variálhatók. Mindegyik ülésnél található fejtámla és hárompontos biztonsági öv.
Egy kétliteres benzines és egy kétliteres turbódízel motorral lesz kapható a japán egyterű. A kétliteres VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent – változó szelepvezérlésű) motor maximális teljesítménye 150 lóerő, legnagyobb forgatónyomatéka 192 Nm 4000 1/min fordulaton.
A dízelmotor 116 lóerős, legnagyobb nyomatéka 250 Nm 1800 és 3000 1/min fordulat közt. 100 kilométerenként 6,52 liter gázolajat éget el a takarékos dízel.
Az 1997-ben bemutatott Toyota Picnic utódjának tekinthető Avensis Verso forgalmazását októbertől tervezi a magyarországi importőr. Hazai felszereltségéről és áráról még nem tudtak információval szolgálni.