Felrobbant egy közlekedési lámpa a VI. kerületi Lövölde téren. Az esettel kapcsolatban Soproni Tamás, a kerület polgármestere arról írt a közösségi oldalán, hogy az előzetes vizsgálatok alapján rövidzárlat miatt hibásodott meg a jelzőlámpa.

A Telex megkeresésére ugyanakkor azt közölte a rendőrség, hogy egyelőre nem tudni, mi miatt robbant be a jelzőlámpa alsó része. Az égő oszlopot a katasztrófavédelem oltotta el, a három sérültet pedig a mentők szállították kórházba. Az Országos Mentőszolgálat csak két sérültről tett említést: egy nő enyhébb, egy férfi súlyosabb égési sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket a sürgősségi osztályra szállították.

Az előzetes vizsgálatok alapján rövidzárlat miatt felrobbant egy jelzőlámpa a Lövölde téren. Egy könnyebb és egy...

Közzétette: Soproni Tamás – 2024. június 19., szerda

Egy szemtanú arról számolt be a portálnak, „erősebb, robbanásszerű hangot” hallott. Azonnal körbevették a sérülteket a trolimegállóban, hogy segítsenek rajtuk, míg a közeli diszkontáruház dolgozói nagy palackos vizekkel, jéggel és panthenollal siettek a helyszínre.

A helyszínt két járókelő „zárta le”, ők hívták a mentőket, a rendőröket és a tűzoltókat. Az üzletben el is ment az áram, így azt ki kellett üríteni.