A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság egyik kiemelt támogatójaként a BYD a magyar futballrajongókra is gondolt, így Budapest szívében, a Szabadság téren nyitotta meg szabadtéri „bemutatótermét” a június 14-én indult torna alkalmából – tudatta a Vezessnek eljuttatott közleményében a kínai márka.

A Belvárosi Foci Mozi névre hallgató szurkolói zónában a BYD sportos szedánjával, a Seallel is megismerkedhetnek. A modell gyártását 2022 augusztusában kezdték, Európában kétféle hajtással kínálják: a gyengébb, hátsókerék-hajtású változat 313 lóerős teljesítményt ad le, míg a duplamotoros kivitel 530 lóerővel büszkélkedhet. A több mint 200 lóerős teljesítménykülönbség főként a gyorsulásban érezteti hatását, ugyanis a két elektromos motorral szerelt Seal álló helyzetből már 3,8 másodperc alatt 100 km/órás tempóra gyorsul, míg a gyengébb változat 5,9 másodperc alatt teszi meg ugyanezt. (Az autóról részletesen itt írtunk.)

Speciális autószalon nyílt Budapesten a foci-Eb miatt 1

Fotó: BYD

Speciális autószalon nyílt Budapesten a foci-Eb miatt 2

Fotó: BYD

Nem csak a Seal várja a helyszínen az érdeklődőket: az eseményeket két óriáskivetítőn kísérhetik figyelemmel, emellett programokkal, étel- és italpavilonokkal, a BYD árnyékos standján pedig ajándékokkal és egy 3D-s szelfiberendezéssel is készülnek a szervezők. A szurkolói zóna a döntő napjáig, vagyis július 14-ig látogatható lesz a mérkőzések időpontjában.

Labdarúgó-Eb a Vezessen – máshogy

A labdarúgó Európa-bajnokság előtt a BYD felajánlásának jóvoltából két darab páros belépőt sorsolhattunk ki – a győztesekről itt számoltunk be –, emellett a Vezess a focilázra való tekintettel különleges cikksorozattal is készült, amiben a csapatkapitányok autói alapján mérjük össze a pályára lépő csapatokat. Írásaink az EURO 2024 címke alatt érhetők el, a sorozatot pedig rögtön a magyarokkal folytattuk – avagy mire mennek Szoboszlaiék egy Mercedes-Benz G-osztállyal?