A lakóhelyünkön és közvetlen környékén kívül is érdemes lehet használt autót keresni, ha kedvezőbb áron szeretnénk vásárolni – ebből az alapvetésből indult ki a Használtautó.hu legújabb kutatása. A tíz legnépszerűbb használt modell átlagárát megvizsgálva jelentős különbségekre derült fény, 100-200 km-es úttal akár kétmillió forint is megspórolható.

Az északi és a keleti megyékben alacsonyabbak, nyugatabbra pedig magasabbak az árak, de persze az adott modellek sem feltétlenül ugyanolyan idősek. Az ország régiói között nagy a vásárlóerőbeli eltérés, és ez természetesen az autók átlagéletkorában is megmutatkozik. Egyes esetekben akár több mint hatéves eltérés is kimutatható a portál közleménye szerint, ami magyarázza az erősen eltérő átlagárakat.

Milliókkal is olcsóbbak lehetnek az autók egy másik megyében 2

Az (öregebb) Ford Focusok Nógrádban csaknem kétmillió forinttal olcsóbbak, mint Budapesten, egy Opel Astra pedig mintegy egymillió forinttal. Egy Skoda Octavia több mint kétmillió forinttal olcsóbb Pest megyében, mint Jász-Nagykun-Szolnokban, hasonlóan a BMW 3-as sorozatához Heves és Budapest viszonylatában. Még a toplista élén álló Suzuki Swift esetében is megközelítőleg 800 ezer forintos eltérés látszik Nógrád és Zala között.