A Datahouse statisztikáit vizsgálva 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75 400 használt autót adtak el. Ez 13 százalékkal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában.

A Használtautó.hu közleménye szerint a látogatottsági adataik szintén a kereslet erősödésére utalnak, mert áprilisban az oldal látogatásainak száma 15 százalékkal magasabb volt, mint tavaly áprilisban. Az oldal több kutatása alátámasztja, hogy a tavasz végi, nyár eleji időszakban legaktívabbak a vásárlók. A megszokott jelenségre most az évek óta először stabilan csökkenő átlagárak is ösztönzőleg hatnak.

Ráadásul az MNB adatai alapján 2023 májusában a forintalapú személyi hitelek átlagos hitelköltség-mutatója 19,45% volt, míg jelenleg már 11,93%-os THM-mel is vehető fel hitel a kedvezőbb kölcsönöket választva.

A Használtautó.hu és a Money.hu adatai és elemzései alapján arra lehet számítani, hogy a kedvező banki feltételek és a továbbra is erős kereslet együttesen élénkíteni fogják a használt autók piacát idén.