Saját adatai áttekintésével és összesen több mint egymillió telefonos érdeklődés alapján készítette el legfrissebb, 2024 első negyedévére vonatkozó autópiaci körképét a Használtautó.hu. A magyar használtautó-vásárlókat az utóbbi hónapokban az alábbi modellek hozták lázba (zárójelben a 2023 első negyedévi rangsorban betöltött pozíciókkal, valamint a telefonos érdeklődések számának változásával):

Ezek most a legkeresettebb hazai használt autók 1

Ahogy látható, az összesített top 10-ben a tavalyi első negyedévhez képest ugyanazok a modellek szerepelnek, csak apróbb eltérések láthatók. Ezek közül kiemelendő a Škoda Octavia előreugrása és az Opel Corsa iránti érdeklődés visszaesése. A háromévesnél fiatalabb autókat vizsgálva viszont már jóval érdekesebb a kép.

Ezek most a legkeresettebb hazai használt autók 2

A Škoda Octavia jól látható diadalmenete mellett erre a toplistára már több prémiummárka került. A Használtautó.hu adatai szerint a BMW városi terepjárói állnak az érdeklődés középpontjában, és a tizedik helyre is egy SUV kapaszkodott fel, méghozzá a 2023-as adatokhoz képest igencsak mélyről.

Három elektromos modell is van a legnépszerűbb típusok között, amiben óriási szerepet játszhat az elektromos autók egyéves viszonylatban tapasztalt, 14–35 százalék közötti átlagárcsökkenése.