Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki bódult állapotban ült a volán mögé és így ön és közveszélyesen autózott a 33-as főúton. A nő manővereit egy másik autó fedélzeti kamerája rögzítette.

Az ügyészség beszámolója szerint az autós 2022 nyarán, a 33. számú főút heves vármegyei szakaszán úgy ült a volán mögé, hogy szervezetében kábítószer, továbbá több ismert nyugtató hatóanyaga volt kimutatható. A nő ezen anyagok miatt a biztonságos járművezetésre alkalmatlan állapotban volt. A haladása során a gépjármű kormányát rángatta, szlalomozva és bizonytalan úttartással vezetett és több alkalommal áttért a szemközti sávba.

Az út végét az jelentette, amikor a nő Besenyőtelek előtt áttért a szemközti sávba, amit egy éles jobbra kormányzással próbált meg korrigálni, azonban ekkor teljesen elveszítette az uralmat a kocsi fölött és a gépjárművel az árokban borult.

A balesetben a nő súlyos sérülést szenvedett. A vádiratában az ügyészség közérdekű munka mellett pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Videó az autós a balesetet megelőző közlekedéséréről:

a videó a hirdetés után indul