Az idén év elején leleplezett Taycan Turbo GT két másodpercen keresztül elérhető 1108 lóerős csúcsteljesítményével és 1340 Nm maximális forgatónyomatékával értelmezhetetlenül erős, ráadásul ehhez illő futóművet is rakott alá a Porsche – az autó részleteiről az alábbi képre kattintva olvashatsz.

https://www.vezess.hu/hirek/2024/03/11/porsche-taycan-turbo-gt-2024/

Mivel a Taycan Turbo GT már versenypályán is bizonyított, a Porsche alkalmasnak találta arra, hogy biztonsági autót építsen belőle a Formula-E elektromos-világbajnokságra.

Versenypályára küldik a legerősebb Porschét 1

Rögtön két autót készítettek, hiszen kell egy tartalék. Viszont, hogy kimaxolják a projekt marketingértékét, az egyik Safety Car egy alapkivitelű, a másik egy Weissach-csomagos Taycan Turbo GT-ből készült. A fenti linken az utóbbiról is részletesen olvashatsz.

Találó egyébként, hogy pont a Taycan Turbo GT megy vigyázni a Formula-E-versenyekre, hiszen ahhoz az Attack üzemmódhoz, amely 2 másodpercre 120 kW extra teljesítményt csalogat elő a hajtásláncból, pont a tavalyi világbajnok Porsche 99X Electric versenyautóból merítették a kiindulási alapot.

Versenypályára küldik a legerősebb Porschét 33