Tavaly októberben egyszerre két leendő villanyautójának előtanulmányát is bemutatta a Kia. Az EV4 szedánra még várunk, az EV3 városi szabadidőjármű azonban idén május végén tartja világpremierjét. Ezzel négytagúra bővül a Kia EV modellcsaládja, amelyet jelenleg a hatalmas EV9, a lassan három éve velünk lévő EV6, valamint a tengerentúli piacokon már kapható EV5 alkot.

Még egy városi SUV érkezik a Kiától 1

A Kia gondosan ügyelt arra, hogy ne csak tényeket ne említsen a világpremier előtt, de a közzétett illusztrációkból se vonhassunk le messzemenő következtetéseket. Az EV9 példájából kiindulva azonban valószínűsíthető, hogy az EV3 külső dizájnja nagyon közel áll majd az előtanulmányéhoz.

Még egy városi SUV érkezik a Kiától 9

A szögletes, robusztus formavilágú modellt „megfizethető villanyautóként” kívánja bevezetni a Kia, amolyan belépő elektromos modellnek szánja. Kérdés, hogy ezt a megfizethetőséget a majdnem 22 millió forinttól kapható EV6-hoz, vagy a valamivel 18 millió forint alatt induló Niro EV-hez viszonyítva képzelik el. Nem kisebb kérdés, hogy az EV3 mellett marad-e létjogosultsága a Nirónak, ezt azonban csak a pontos műszaki adatok fényében lehet majd megmondani.

Még egy városi SUV érkezik a Kiától 10

Ez még a Kia EV3 Concept. A beltér valószínűleg változik majd, a külső javarészt marad