A halálos balesetet a rendőrség szerint egy spontán kialakult verseny okozta, amelyben egy Mercedes és két BMW vett részt. A Mercedes vezetője a hídon megcsúszott, nekiütközött a szalagkorlátnak, amely mögött egy 26 éves férfi kerékpározott. A súlyosan sérült kerékpáros a kórházba szállítása után meghalt.

A történtekről a rendőrség videót is közölt, amelyen látható, hogy a Mercedes felborult az ütközés után, és körülbelül 70 métert pörgött a tetején, végül a két mögötte érkező BMW közül a második belerohant. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint utóbbi autó sofőrjét hallgatták ki gyanúsítottként közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt – írta a 24.hu.

A BMW-s a gyanúsítás ellen panasszal élt, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megvizsgált, és annak alaptalansága miatt elutasított. Az ügyészség közlése szerint a nyomozás továbbra is folyamatban van az ügyben, ami várhatóan azt is tisztázza majd, milyen mértékben befolyásolta az eseményeket, hogy a biciklis halálát okozó Mercedes menetstabilizátora ki volt kapcsolva. Azt szintén vizsgálják, hogy az autók közül bármelyik esetében felmerül-e, hogy illegálisan növelték a teljesítményét.

A Mercedes sofőrje elismerte a bűnösségét, de a versenyzést tagadta. A férfit júliusban először 30 napra letartóztatták, augusztusban három hónappal meghosszabbították, novemberben pedig a börtönből házi őrizetbe került.