A tisztán elektromos Mégane E-Tech Electric (420 cm) és Scénic E-Tech Electric (447 cm), valamint a full hibrid Austral (451 cm) és Arkana (457 cm) csapatába érkezik a 441 cm hosszú Symbioz.

Újabb szabadidőjárművet mutatott be a Renault 1

Mivel ugyanazt a padlólemezt alkalmazza, mint az Arkana és a Captur (423 cm), szerencsésebb talán ezek mátrixában elhelyezni, szem előtt tartva ugyanakkor, hogy külső méretét és csomagtartóját (a hátsó ülés helyzetétől függően 492 / 624 liter, vs. 545 liter) tekintve leginkább a Scénic alternatívájaként jöhet szóba.

Újabb szabadidőjárművet mutatott be a Renault 79

Formavilágát tekintve a közelmúltban megújult Captur által kijelölt úton halad, nem csak kívül, de belül is: a műszerfal felépítése megegyezik a két autóban. Ide értendő az Androidos infotainment rendszert futtató, 10,4 colos álló érintőképernyő is; a műszeregység ugyancsak digitális. Kiviteltől függően igényes burkolatok, minden szinten egyedi mintázatú üléskárpit vár.

Újabb szabadidőjárművet mutatott be a Renault 80

Hétféle karosszériaszín közül lehet választani

A Symbioz nagy dobása a 16 centiméteren tologatható hátsó üléspad – hiába régi, erre a gegre nem lehet ráunni. Ha teljes hátratolják az ülést, 221 mm-es hely jut a térdnek hátul, és még ilyenkor is fér 492 liternyi poggyász a csomagtérbe. Ha előrehúzzuk, a lábtér beszűkül, viszont 624 literesre nő a hátsó üreg.

Újabb szabadidőjárművet mutatott be a Renault 81

A hátsó ülések osztva le is dönthetők, ilyenkor 1582 literig bővíthető a raktér. A csomagtér nyílásának pereme a padló szintjében van (ha felső állásába emeljük a padlót), ami ugyanúgy megkönnyíti a rakodást, mint a kéz nélkül aktiválható motoros ajtónyitás.

Újabb szabadidőjárművet mutatott be a Renault 82

 

Az utastérben további 24,7 liternyi üreg, fiók és rekesz várja a személyes tárgyakat, a kesztyűtartó 7 literes. Telefont tölteni elöl és hátul 2-2 USB-C aljzatról tudunk, valamint minden esetben alapfelszerelés a vezeték nélküli telefontöltő polc.

Újabb szabadidőjárművet mutatott be a Renault 83

A Symbioz is megkapja az elektronikusan elsötétíthető panoráma napfénytetőt, ami 30 mm-rel nagyobb fejteret eredményez, mintha hagyományos, elhúzható árnyékolót alkalmaztak volna.

Újabb szabadidőjárművet mutatott be a Renault 84

Vezetőtámogatás terén felszereltségi szinttől függően akár 29 különböző funkcióra számíthatunk, és persze az új jogi szabályozás által előírt személyre szabhatóság sem hiányzik ezen a téren.

Újabb szabadidőjárművet mutatott be a Renault 85

A Symbioz bevezetésekor csak a Renault jól ismert, 145 lóerős full hibrid rendszerével választható, WLTP norma szerinti átlagos fogyasztása 4,6 l/100km.

a videó a hirdetés után indul