Széles körű változásokat hoz 2024 a Mercedes-Benz zászlóshajója, az S-osztály életében, ezek azonban nem a klasszikus frissítések.

Két új tónus: egy ezüstzöld és egy bársonybarna metálfény bővíti a karosszériaszínek palettáját, az elülső komfort fejtámaszokat kiegészítő párnázat teszi még kényelmesebbé. Új a Sony Pictures Ridevu szolgáltatásának integrációja: ez a streaming platform kifejezetten fedélzeti, utazás közbeni filmnézésre optimalizált funkciókat és kezelőszerveket kínál, és a márkához válogatott filmeket kínál.

Moziként is működhet a Mercedes megújult csúcsmodellje 1

Az MBUX infotainment rendszer is megújult: könnyebben elérhetők az automatizált parkolás igénybevételét támogató ajánlások, valamint az iPhone-ok mellett a jövőben Android telefonokkal is működik a mobiltelefonos ajtónyitás és motorindítás (digitális kulcs) funkció.

Újdonság az utasok jelenlétének észlelése, így elkerülhető, hogy véletlenül a hátsó ülésen maradjon valaki. A funkció automatikusan aktiválódik, ha a hátsó ajtók huzamos ideig nyitva maradnak (a rendszer ilyenkor feltételezi, hogy valaki beszállt, vagy beraktak egy gyermeket a gyerekülésbe.)

Moziként is működhet a Mercedes megújult csúcsmodellje 27

Mostantól Európában is elérhető az automatikus sávváltás funkció, amennyiben autópályán vagy szerkezetében ahhoz hasonló (fizikailag osztott pályás) úton haladunk. Minden 2024-es modellévi S-osztály alapértelmezésben tartalmazza ezt a funkciót, amely az aktív kormányrásegítéssel kombinált aktív adaptív tempomat csomag részeként elérhető.

A rendszer észleli a sávok felfestését, és amennyiben elegendő szabad teret észlel, teljesen önállóan végrehajtja az előzést, feltéve, hogy az belefér az aktuális sebességkorlátozásba. Habár a manővert az autó a vezető beavatkozása nélkül hajtja végre, a sofőr köteles ellenőrizni, hogy biztonságos-e a kikerülés.

Moziként is működhet a Mercedes megújult csúcsmodellje 28

 

A 2024-es S-osztály a korábbinál szélesebb körű Manufaktur egyedi lehetőségeket kínál. Tizenkétféle különleges fényezés, számtalan belső színvilág, gazdag anyagválaszték várja azokat, akik nem érik be a gyári alapkínálattal.

Szintén a speciális igényű ügyfelek számára fontos, hogy az itt említett módosítások a kínálat összes tagjára, így a páncélozott S 680 Guard modellre is érvényesek.

Moziként is működhet a Mercedes megújult csúcsmodellje 29

A megújult S-osztály Európában már rendelhető, az első példányok júliustól kezdődően átvehetők.