Több mint 25 ezer, 2023 óta feladott kabrióhirdetés áttekintésével és több mint 120 ezer telefonos érdeklődés alapján a Használtautó.hu megvizsgálta, hogy az érdeklődők körében mely kabriók voltak a legkeresettebbek. A listát a Peugeot 206 vezeti, majd a BMW 3-as sorozata, a Renault Megane, a Mazda MX-5 és az Opel Astra következik.

Beindult a kabriószezon, ezek most a magyar vevők kedvencei 1

2023 első negyedéve óta összességében a kimondottan öregecske, 11–20 éves (57,5%) és 20 évnél is idősebb modellekért (22%) emelték fel legtöbbször a telefont, de ha a tavalyi és idei első negyedév közti eltéréseket áttekintjük, kiemelendő, hogy csaknem kétszer annyian érdeklődnek két évnél fiatalabb kabriók iránt, és mind a 3–5, mind a 6–10 éves modellek iránt nőtt a kereslet. Ez pedig akár több száz telefonhívásnyi különbséget, vagyis potenciális vásárlót jelenthet.

Beindult a kabriószezon, ezek most a magyar vevők kedvencei 2

Ha az átlagárakat nézzük, az elmúlt egy év során az érdeklődők leginkább az 1–3 millió forint (35%), a 3–7 millió forint (19%), valamint az 500 ezer és 1 millió forint (14%) közötti árkategóriában kerestek, ahogy az is mindenképpen érdekes, hogy minden 10. potenciális vásárló 15 millió forint feletti kabriót nézett ki magának – majdnem annyian, mint a legalacsonyabb, 500 ezer forint alatti kategóriában.

Beindult a kabriószezon, ezek most a magyar vevők kedvencei 3

A fiatalabb modellek statisztikáival összhangban, 2023 első negyedévéhez képest mind a 7–15 millió forint közötti, mind a 15 millió forint feletti kategóriában fokozódott a kereslet. A Használtautó.hu adatai szerint minden év második negyedévében ugrásszerűen nő a kabriók iránti érdeklődés, ezért az eladóknak azt javasolja, hogy ekkortájt töltsék fel a minden részletre kiterjedő, alvázszámmal, szervizkönyvvel és nagy felbontású fotókkal kiegészített hirdetéseiket.