Csaknem egymillió hirdetés áttekintésével és több mint 5,5 millió telefonos érdeklődés alapján vizsgálták meg, hogy a potenciális vevők körében milyen hajtású használt autók a legkeresettebbek – írta a Használtautó.hu közleménye.

Ezekre a használt autókra vadásznak a magyarok 1

Az elmúlt egy évben több mint 518 ezer benzines és több mint 400 ezer dízelautót hirdettek a portálon, amikre ez idő alatt összesen több mint ötmillió telefonos érdeklődés érkezett. Elektromos autóból mindeközben megközelítőleg 29 ezer, míg hibridből nagyságrendileg 24 ezer darabból válogathattak a vásárlók. Ezekkel kapcsolatban több mint 58 ezer alkalommal érdeklődtek telefonon.

Ezekre a használt autókra vadásznak a magyarok 2

A portál szerint az adatokból tisztán látszik, hogy a belső égésű motorok tiltását célzó európai tervek továbbra sincsenek összhangban a vásárlói igényekkel. Ennek egyik fő oka az árérzékenység: egy tízévesnél idősebb elektromos vagy hibrid autó átlagára ugyanis egy tízévesnél idősebb benzines vagy dízelautó átlagárának akár több mint kétszerese lehet. Tízévesnél fiatalabb modellek esetében másfélszeres szorzót látni.

Ezekre a használt autókra vadásznak a magyarok 3

A vásárlók árérzékenységét az is jól mutatja, hogy a legnépszerűbb hajtásnak számító benzines autók legkeresettebb modelljei azok a típusok, amelyek a legmegfizethetőbbnek számítanak a piacon.