A júliustól szeptember végéig terjedő három hónapos időszakban a Netrisk online biztosításközvetítőnél majdnem 127 ezer kgfb–t kötöttek, ez 8 százalékos növekedésnek felel meg éves szinten. Az átlagdíj infláció alatti mértékben, szintén 8 százalékkal nőtt, átlépte az 52 ezer forintot. Ezzel párhuzamosan az újonnan kötött casco biztosítások száma szintén nőtt, 11 százalékkal emelkedett. Utóbbiaknál az éves átlagdíj 17 százalékkal, 148 ezer forint fölé emelkedett.

Az Opelek kötelezője mindössze két százalékkal nőtt, alig több mint 52 ezer forintra. A Volkswagenek, Renault-k, Fordok esetében az átlagdíj egyaránt négy százalékkal, 57-58 ezer forintra emelkedett. A Suzukiknál már hétszázalékos volt a kgfb-drágulás, az átlagos éves díj így valamivel több mint 42 ezer forint volt.

A Daciáknál és Toyotáknál 10-10 százalékos díjemelkedés történt, ennek eredményeként 44 ezer és 51 ezer forintot tett ki az éves díj. Mind a kötelező, mind a casco esetében vannak különbségek a piacon, ezért érdemes a különböző ajánlatokat átnézni és összehasonlítani, mielőtt egy-egy autós megköti az új biztosításokat.