Alig néhány napja jelentették be, hogy limitált szériás változatot kapott a Volkswagen Golf jelenlegi, nyolcadik generációja, máris piacra dobták a sportos ferdehátút. Mindössze 333 darabot gyártottak a Golf R 333-ból, melynek minden darabja villámgyorsan, minden várakozást felülmúlva talált gazdára – a német márka bevallása szerint mindössze 8 perc alatt:

Igyekezett minden ügyféligényre hallgatni a Golf R 333 tervezése során a Volkswagen. Ennek jegyében megkapta az R-Performance kerekenkénti forgatónyomaték-szabályzót, ami a két tengely mellett a két hátsó kerék között is elosztja a hajtóerőt – ez főleg kanyarodás közben hasznos. Szintén a vezetési élményt fokozzák a Nürburgringre, azaz versenypálya-körülményekre kifejlesztett Drift és Special vezetési módok. Maradva a motorsportos érzés vonalán, ugyancsak az alapfelszereltség részét képezi a hangtompítókkal ellátott R-Performance kipufogórendszer és az utcai versenygumikkal felvértezett 19 colos Estoril felnik is.

Nézd meg képeken a Golfot, amiből már egy darab sincs:

8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 1
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 2

8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot

8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 13
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 14
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 15
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 16
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 17
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 18
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 19
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 20
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 21
8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 22
Fotó megosztása:

Joggal gondolhatnánk, hogy a darabszám határozta meg a típus nevét, pedig valójában a teljesítmény: a 270 km/órás végsebességre is képes Golf négyhengeres turbófeltöltős motorja 333 lóerős teljesítményt ad le, ami mellé 420 Nm-es forgatónyomaték párosul. Az összkerékhajtású, 2,0 literes motorral szerelt Golf 0-ról 100-ra 4,6 másodperc alatt gyorsul.

A különleges, többek között az újonnan megjelent metállime (Lime Yellow Metallic) árnyalatokban pompázó Volkswageneket októberben kezdik el kiszállítani a vevőknek. Egyben egy nagyon fontos mérföldkő is elérkezett a wolfsburgi márka történetében, mivel R-modell esetében korábban nem határoztak meg konkrét darabszámot – még limitált széria esetében sem –, ahogy mostanáig arra sem volt példa, hogy az egyes darabok sorszámozott plakettekkel lássák el.

8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot 23

Fotó: Volkswagen

S bármennyire újdonság a Volkswagennél ez a fajta egyedülállóság, kiváltságérzés, egyáltalán nem sült el rosszul – mint írtuk, percek alatt elkapkodták az új Golfokat, pedig darabjáért 76 410 eurót, mostani árfolyamon átszámítva több mint 28 millió forintot kértek el.