Fokozott ellenőrzést tartottak az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán március 16-án, csütörtökön – a 9 órától 14 óra 30 percig tartó akcióban részt vett a Készenléti Rendőrség helikoptere is, így a gépkocsizó egységek tevékenységét a parancsnokok a légtérből irányították.

Mint arról a Police.hu beszámolt, a közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban az sztráda leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Új szintre emelték a razziázást az M5-ösön 1

Az ötórás razzia során kiszúrt szabálytalanságok zömét a levegőből vették észre.

A komplex akció során hatvanöt külföldi és két magyar állampolgárságú sofőr szegte meg a nehéz tehergépjárművel történő előzés szabályait. Még mindig több olyan sofőr akadt, aki a folyamatos kampányok ellenére nem használta a biztonsági övet vezetés közben.

Összességében a rendőrök 71 esetben másfél millió forintot meghaladó bírságot szabtak ki a szabálytalankodókkal szemben.

A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságok kiegyenlítésére lehetőség volt a helyszínen POS-terminál segítségével, amit 26-an választottak.

A fokozott ellenőrzés ideje alatt összesen 48 sofőrrel szemben a légtérből leadott jelzés alapján kezdeményezték a rendőri intézkedést.

Új szintre emelték a razziázást az M5-ösön 2

Számos szabályszegő járművezető élt a helyszín bírságfizetés lehetőségével.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán a közlekedésbiztonság javítása érdekében a jövőben is folytatódnak a hasonló akciók – figyelmeztetett a rendőrség.