Jövőre – több mint 50 év után – a Ferrari is visszatér az endurance-világbajnokság (WEC) csúcskategóriájába és a Le Mans-i 24 órásra, a projekthez szánt hiperautója már előrehaladott fázisban tart. Annyira, hogy szerdán a márka fioranói tesztpályáján a GT-versenyző Alessandro Pier Guidi meg is tette vele az első köröket.

A pillanatról a Motorsport.com egy kémfotót is közölt:

„Ez egy nagyon izgalmas pillanat, amelyet nagyon izgatottan vártak mind azok, akik a projekten dolgoznak, mind pedig a Ferrari rajongói” – mondta Antonello Coletta, a Ferrari GT-sportrészlegének vezetője. „Új energiákat és motivációt ad nekünk, hogy megérinthetjük sok hónapos munkánk, tervezésünk és szimulációink eredményét.”

„Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, és habár a maszk a tesztekre elrejti az autók méreteit és stílusát, úgy gondolom, tagadhatatlanul rá lehet ismerni Ferrariként” – tette hozzá.

Új autójáról a Ferrari is közzétette első hivatalos fényképét, ami a korábbihoz hasonlóan tekinthető ízelítőnek:

Leleplezték az új csúcskategóriás Ferrarit, itt az első kép 1

A szakportál információi szerint még ebben a hónapban kipróbálják a Ferrari hiperautóját egy versenypályán is, míg az LMDh-tesztprogramban Pier Guidi mellett a többi GT-pilóta, James Calado, Nicklas Nielsen és Antonio Fuoco is szerepet kap.