Idén ötvenöt éves az AMG, és a jeles évfordulón korlátozott kiadásokkal ünnepli magát a Mercedes sportrészlege. Készült limitált széria a G-osztályból, építettek különleges kivitelű AMG GT-t, és volt már A 35 / CLA 35 páros. Hogy eleve így tervezték, vagy az utóbbiak potenciális vevői hiányolták az extra lóerőket, soha nem fogjuk megtudni, mindenesetre most elkészült az A 45 / CLA 45 Edition 55 kiadás.

Folytatja az önünneplést a Mercedes sportrészlege 1

Ez pontosan ugyanazt kínálja, mint a 35-ösök, csak 306 helyett 387 vagy 421 lóerővel (utóbbi a 45 S kiviteleken), motorteljesítménytől és karosszériától függően 3,9 – 4,1 másodperces 0-100 km/óra gyorsulással, 250 vagy 270 km/óra végsebességgel.

Folytatja az önünneplést a Mercedes sportrészlege 15

Nem változott a 35-ös szériához képest a fehérre és feketére korlátozott színválaszték, az egyedi évfordulós matricázás, sem a 29 colos kerékméret. Az AMG aerodinamikai csomag ezúttal is alapfelszerelés; a légterelő elemek karosszériaszíntől függetlenül fényes fekete kivitelűek. Az AMG Night csomagért sem kell külön pénzt fizetni: ez szintén fekete optikai elemekkel dobja fel a modellpáros megjelenését.

Folytatja az önünneplést a Mercedes sportrészlege 16

Az utastérben itt is piros/fekete színkombinációt kapunk, Dinamica mikroszálas kormányborítással, bőr AMG Performance sportülésekkel, világító AMG küszöbbetétet.

Ha ugyanazt tartalmazza a széria, mint korábban, a felára sem változhatott. Ez részben így is van: az erősebb S kivitelek 12 612 euróért kérhetők Edition 55 kivitelben, a kisebb motorteljesítményű variánsok esetében azonban 14 280 euróval többet kell otthagynunk a kereskedésben.

Folytatja az önünneplést a Mercedes sportrészlege 17