Ha az ember ötvenöt éves, érthető, ha hosszasan szeretne ünnepelni. Az AMG pontosan ezt teszi: miután bemutattak egy négy autóból álló dizájnkollekciót, majd leleplezték az AMG GT tehetős hobbipilótáknak szánt versenyváltozatát, most itt a G63 sportterepjáró évfordulós kiadása, az Edition 55.

Fehér elefánttal ünnepel az AMG 1
Fehér elefánttal ünnepel az AMG 2

Fehér elefánttal ünnepel az AMG

Fehér elefánttal ünnepel az AMG

Fehér elefánttal ünnepel az AMG 10
Fehér elefánttal ünnepel az AMG 11
Fehér elefánttal ünnepel az AMG 12
Fehér elefánttal ünnepel az AMG 13
Fehér elefánttal ünnepel az AMG 14
Fehér elefánttal ünnepel az AMG 15
Fehér elefánttal ünnepel az AMG 16
Fotó megosztása:

A (logikusan) mindössze ötvenöt példányban gyártandó óriás motorikusan nem különbözik az alapkivitelű G63-astól: a 4.0 V8-as erőforrás 585 lóerőt ad le, amelynek 60 százaléka a hátsó tengelyen keresztül jut az útra. A váltó kilencfokozatú, mindhárom differenciálmű zárható, a lengéscsillapítás adaptív.

Ebből az is következik, hogy a Mercedes-AMG G 63 Edition 55 megjelenésében nyújt különlegeset. Az oldalfalat az AMG embléma (részlete) díszíti, a keréktárcsák kovácsolt, speciális kidolgozású darabok, az üzemanyagtöltő sapka krómozott, és AMG felirat díszíti.

Fehér elefánttal ünnepel az AMG 17

Az utastérben piros és fekete kombinációja teremt vészjósló környezetet. A nemesacél küszöbbetétek piros megvilágítást kaptak, a padlószőnyeget piros öltés és Edition 55 felirat díszíti. Az AMG Performance kormánykerék szintén egyedi feliratozással nyűgöz le. A sportüléseket piros/fekete bőrrel kárpitozták, az utastéri felületek többségét matt szénszálas kompozit borítja.

Fehér elefánttal ünnepel az AMG 18

A csomagnak egy egyedi kivitelű, beltéri porfogó védőponyva is része. A Mercedes-AMG G 63 Edition 55 a dolgok jelenlegi állása szerint kizárólag Észak-Amerikában kapható.