Ha az ember ötvenöt éves, érthető, ha hosszasan szeretne ünnepelni. Az AMG pontosan ezt teszi: miután bemutattak egy négy autóból álló dizájnkollekciót, majd leleplezték az AMG GT tehetős hobbipilótáknak szánt versenyváltozatát, most itt a G63 sportterepjáró évfordulós kiadása, az Edition 55.

Fehér elefánttal ünnepel az AMG 1

A (logikusan) mindössze ötvenöt példányban gyártandó óriás motorikusan nem különbözik az alapkivitelű G63-astól: a 4.0 V8-as erőforrás 585 lóerőt ad le, amelynek 60 százaléka a hátsó tengelyen keresztül jut az útra. A váltó kilencfokozatú, mindhárom differenciálmű zárható, a lengéscsillapítás adaptív.

Ebből az is következik, hogy a Mercedes-AMG G 63 Edition 55 megjelenésében nyújt különlegeset. Az oldalfalat az AMG embléma (részlete) díszíti, a keréktárcsák kovácsolt, speciális kidolgozású darabok, az üzemanyagtöltő sapka krómozott, és AMG felirat díszíti.

Fehér elefánttal ünnepel az AMG 17

Az utastérben piros és fekete kombinációja teremt vészjósló környezetet. A nemesacél küszöbbetétek piros megvilágítást kaptak, a padlószőnyeget piros öltés és Edition 55 felirat díszíti. Az AMG Performance kormánykerék szintén egyedi feliratozással nyűgöz le. A sportüléseket piros/fekete bőrrel kárpitozták, az utastéri felületek többségét matt szénszálas kompozit borítja.

Fehér elefánttal ünnepel az AMG 18

A csomagnak egy egyedi kivitelű, beltéri porfogó védőponyva is része. A Mercedes-AMG G 63 Edition 55 a dolgok jelenlegi állása szerint kizárólag Észak-Amerikában kapható.