A vártnál később kezdődik a túraautó-világkupa (WTCR) 2022-es szezonja, törölték ugyanis a három hét múlva, április 9-10-ére tervezett csehországi fordulót – erősítette meg szombaton a bajnokság sajtóirodája.

A szezonnyitó az orosz-ukrán konfliktus miatt lehetetlenült el, mivel Csehországban még március 4-én minimum 30 napos szükségállapotot rendeltek el a háborús menekültek segítése végett. Az Autodrom Mostra ráadásul az év későbbi szakaszában sem látogat el a mezőny logisztikai okok miatt, így a promóter az esemény más helyszínen történő pótlásán dolgozik.

Csehország kiesésével az első állomás a franciaországi Pau lett, ahol május 7-8-án fog versenyezni a világkupa – a jelenleg nyolc versenyhétvégéből álló sorozatban a hungaroringi versenyekre június 11-12-én kerül sor.

Pár héten belül már a második versenyhétvégét kellett törölni a WTCR-ben a háború következtében: a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által bevezetett szankciókkal összhangban kaszálták el az oroszországi fordulót.

Két magyar induló idén már biztosan lesz a világkupán Michelisz Norbert (Hyundai) és Tassi Attila (Honda) révén, ám összességében igen foghíjasnak mondható a mezőny: egyelőre 13 versenyzőt jelentettek be.