Michelisz Norbert az idén ötödik szezonját kezdheti a Hyundai színeiben a WTCR-ben, a 2019-es bajnok új csapattársa a Zengő Motorsporttól érkező Mikel Azcona lesz.

“Tulajdonképpen egy percig sem volt kérdés a közös folytatás, hiszen mindkét fél ezt akarta. Persze, az ilyen esetekben is vannak apróságok, amelyekben meg kell hallgatni a másikat, de tényleg hamar döntésre jutottunk, ami nekem nagy öröm, hiszen minél régebb óta ismerjük egymást, annál otthonosabban mozgok a csapatban” – írta Michelisz a blogján.

“Azcona fiatal, még csak 25 éves, de már nagy tapasztalata van, régóta versenyez, és nemcsak a WTCR-ben, hanem több más bajnokságban is bizonyította, mennyire tehetséges. Túlzás nélkül azt gondolom, hogy a WTCR-ben a három legjobb pilóta egyike ő. Szóval nekem is fel kell kötnöm a gatyát, de biztos vagyok benne, hogy a versengés mindkettőnknek csak jót tesz majd.”

“Idén is egyértelmű célom, hogy harcban legyek a bajnoki címért. Amióta világbajnok lettem, el sem tudom képzelni, hogy kevesebbel beérjem, de ez talán így természetes. Az ember mindig többet akar, nem kevesebbet. A lényeg, hogy látom az esélyt arra, hogy újra sikerüljön egy kimagasló idényt teljesíteni, mert az autóban, a csapatban és bennem is megvan a képesség ehhez.”

“Tapasztalatból tudom, hogy a bajnoki címhez azonban mindennek össze kell állnia, különben nem is lenne olyan édes. Ez az összkép hiányzott tavaly, de azon dolgozunk, hogy 2022 más legyen.”

A WTCR 2022-es idénye áprilisban, Csehországban rajtol.