Egy online eseményen vázolta rövid távú elképzeléseit a Jeep anyacége, a Stellantis. A cégcsoport észak-amerikai márkáit (Chrysler, RAM, Dodge, Jeep) érintő tervek többsége marginálisan izgalmas csak az európai vásárlók számára, a Jeep azonban nálunk is forgalmazott márka, így nagyon is fontos, hogy mikre számíthatunk a cégtől.

Így nézhet ki az első elektromos Jeep 1
Így nézhet ki az első elektromos Jeep 2

Így nézhet ki az első elektromos Jeep

Így nézhet ki az első elektromos Jeep

Így nézhet ki az első elektromos Jeep 5
Így nézhet ki az első elektromos Jeep 6
Fotó megosztása:

Nos, úgy tűnik, sok mindenre. Már 2023 elején piacra kerül ugyanis a márka első, tisztán elektromos modellje. A sajtókonferencián bemutatott rajzok arra engednek következtetni, hogy nem egy meglévő típus kap villanymotort, hanem vadonatúj modellek nyitják meg a sort.

Egyáltalán nem biztos ugyanakkor, hogy ez a típus – az arányokból ítélve a Renegade utódja – kizárólag akkumulátoros elektromos kivitelben lesz elérhető. A Stellantis ugyanis úgy tervezi, hogy 2024-től minden újonnan bevezetett modell elérhető lesz villanyautóként – azaz inkább opciónak tűnik a villanymotoros hajtás, bár nem kizárt, hogy lesznek típusok, amiket kizárólag így fognak forgalmazni.

Ami a továbbiakat illeti, 2024-ben egy nagyobb crossover és egy hardcore terepjáró is piacra kerül elektromos hajtáslánccal – utóbbi alighanem a Wrangler családot erősíti, a Jeepnek nincs oka másik típust bevezetni a legendás ősterepjáró mellett.

A cégcsoport a haszonjárműveket sem hanyagolja el: jövőre elektromos furgonnal, 2024-től pedig villanymotoros pickuppal bővíti a RAM kínálatát. Utóbbival meglehetősen elkésnek, hiszen a Ford és a Chevrolet is bemutatta már a maga elektromos platósát.