Több évtizedes motorsport-tapasztalat birtokában van a Mitsubishi Motors versenyprogramja, a Ralliart. Ezt kár volna veszni hagyni, függetlenül attól, hogy lesz-e még gyári ralicsapata a márkának vagy sem.

A jelek szerint ezt a Mitsubishi is így gondolja, mert most bemutatták (illetve a Tokiói Autószalonon fogják bemutatni) a Vision Ralliart Concept tanulmányautót, amely a megszokott formátumot új technikával kombinálja.

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 1
Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 2

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 7
Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 8
Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 9
Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 10
Fotó megosztása:

Az új generációs Mitsubishi Outlander crossoverből kialakított koncepciójármű hajtásláncának pontos részleteiről nincsenek információk, de a szűkszavú tájékoztatásból kiderül, hogy részben vagy teljesen elektromos rendszerről van szó – praktikusan alighanem azt a plug-in hibrid hajtást fejlesztették tovább, ami a frissen bemutatott szériamodellben is dolgozik.

Ennek részleteiről csak annyit mondanak, hogy erősebb villanymotort és nagyobb kapacitású akkumulátort építettek be, az összkerékhajtás vezérlését pedig tökéletesítették.

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 11

Hogy nehogy tényleges versenyautónak nézzük a tanulmányt, arról a 22 colos keréktárcsák gondoskodnak; ezek öblében hatdugattyús féknyergek emésztik fel a mozgási energiát – feltételezzük, hogy emellett nagy hatásfokú regeneratív fékrendszerrel is rendelkezik a jármű.

Ami a megjelenést illeti, széles első és hátsó kerékívek, zárható hűtőmaszk és impozáns hátsó diffúzor teremt harcias kiállást.

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 12

A gyári tájékoztatás szerint az autó megmarad tanulmánynak, ám az ügyfelektől kapott visszajelzéseket hasznosítani fogják a szériagyártásban.