Kevesebb mint négy évvel ezelőtt az A110 grandiózus bemutatásával ünnepelte feltámadását az Alpine: a legendás sportmárka a Renault almárkájaként tért vissza az autóiparba. Azóta magyarországi szalonnal is rendelkezik a francia gyártó, épp annyival, ahány típust számlál ennyi idő elteltével.

Igaz, már többféle A110 debütált, más típusok még a jövő zenéjét képviselik az Alpine-nál, viszont ez az egy is elég volt ahhoz, hogy a rendőrség figyelmét is felkeltsék. A héten ugyanis bejelentették, hogy a francia hatóságok 26 db Alpine A110-zel bővítik az állományukat.

Még júniusban írtak ki pályázatot gyorsbeavatkozó járművek beszerzésére, ennek győztese lett végül a Renault-csoport. Középmotoros sportautójával az Alpine négy évre szóló szerződést kötött az egyenruhásokkal. Az A110-esek a csendőrség szolgálatában lesznek, tehát elsősorban a 20 ezernél kevesebb lakosú településeken találkozhatnak majd velük rendőrautóként a helyiek.

Egyáltalán nem ritka jelenség, hogy izmos sportautókkal gyorsítják fel a bűnüldözést egyes országokban. Olaszországban például Lamborghini Huracánok, míg Japánban – egy adakozó magánszemély jóvoltából – Nissan GT-R-rel segítik a hatóságok munkáját.